Közélet, hírek

Célegyenes: már csak 3 hét a MÉD jelentkezés határidejéig

2021.08.30. 10:07

Közeledik a jelentkezési időszak vége, de azért van még idő, hogy pályázzatok az idén 17. alkalommal megrendezendő Média Építészeti Díjára. Ne feledjétek: amennyiben a nevezendő projektről már van publikált cikketek az Építészfórumon, csupán egy rövid angol nyelvű összefoglalót és a regisztrálás szándékát várjuk a Szerkesztőségben!

Szeptember 15-ig küldhetik projektbemutatásukat mindazok, akik indulni szeretnének a Média Építészeti Díján az oldalon megjelenő épületükkel, tervükkel, avagy az épített környezetet formáló installációjukkal. Ha az elmúlt egy évben már publikáltátok a munkátokat, akkor emailben, a med@epiteszforum.hu címen tudtok regisztrálni, a kollégák pedig felveszik veletek a kapcsolatot a további teendőkről és az angol nyelvű összefoglaló paramétereiről.

Amennyiben még nem jelent meg a nevezni szánt projekted az Építészfórumon, úgy a publikációs adatlap kitöltésével, a kért fájlok és mellékletek feltöltésével tudsz jelentkezni. Arra buzdítunk mindenkit, hogy ne az utolsó pillanatban küldjék meg anyagaikat, hogy a beérkezett munkákat még időben, a zsűri értékelésének megkezdése előtt publikálhassuk az oldalon. 

A két fődíjat az Épületek és a Tervek kategóriában adjuk majd át. Erről a nemzetközi szakmai előzsűrit követően a médiazsűri dönt a Gálaesten a verseny 5-5 finalistájából válogatva. Ezen túl vannak közönségdíjaink és számos különdíjat is átadunk. Az épület kategóriában a megjelölt időszak épületeivel, a terv kategóriában diplomamunkákkal, más hallgatói munkákkal és építészeti pályázatok alkotásaival lehet elindulni. Magyar alkotásnak a Magyarországon megvalósult munkákat vagy a magyar tervezők által készített alkotásokat nevezzük.

Épített környezet közönségdíj
A tavalyi év újdonsága volt, hogy a szerkesztőség létrehozott egy új közönségdíjat az épületek vagy tervek kategóriákba nehezen besorolható alkotások számára.

Az ideiglenes építmények, installációk, kiállítások, belsőépítészeti munkák, közterek, tájépítészeti vagy közösségi alkotás során létrejött téralakítások számára önálló kategóriát nyitottunk, hogy a tisztább kategóriákkal egyfelől segítsük a zsűri munkáját, másfelől megnyissuk a lehetőséget számos izgalmas, kísérletező, akár kisebb léptékű építészeti beavatkozás számára. Kérjük az Épített környezet kategóriába sorolható alkotások készítőit, hogy a MÉD-en való részvételi szándékukat ők is jelezzék, és a munkájukról ők is adjanak be szeptember 15-ig angol nyelvű leírást.

Új kategória: Napelemes Ingatlanfejlesztések Különdíja
Az idei évben a különdíjak között is új kategória született: az Optimum Solar támogatásával létrejött a Napelemes Ingatlanfejlesztések Különdíja. A különdíjra olyan épületek nevezését várjuk, melyek energiaellátásában fontos szerepet tölt be a napelem, egyúttal építészetileg is magas minőséget képviselnek.

A visszaszámlálás elindult, várunk minden indulót az ország egyik legnagyobb építészeti eseményének mezőnyébe!

Az Építészfórum csapata