Technológia

Cool Working – az Actiu irodabútorai

2019.10.04. 14:00

Az 50-ik születésnapját ünneplő spanyol Actiu az emberek jó közérzetét helyezi a középpontba új irodai koncepciója, a Cool Working során. Fél évszázados tapasztalataikkal olyan irodai környezetet alakítanak ki, ahol a munkatársak elégedettek, motiváltak, örömmel végzik feladataikat, mert meggyőződésük szerint ez a kulcs a vállalatok eredményes működéséhez.  

Az irodai tér optimális berendezése messze túlmutat a bútorok kiválogatásánál és elhelyezésénél, a hangsúly a különböző tevékenységeknek megfelelő agilis munkahelyeken van. Nem véletlen, hogy az Actiu saját, természetesen a Cool Working koncepció szerint megtervezett irodája is megkapta a Well Iroda minősítést, amely azt vizsgálja, hogy az irodai környezet hogyan szolgálja a munkatársak egészségét, jóllétét. A High Performance munkahelyeken az egyén igényeinek figyelembevételével a hangsúly a kollaboráción, a csoportos és projekt alapú munkavégzésen van, amely megkívánja a munkahelyek feladatok szerinti rugalmas átalakíthatóságát és a munkatársak illetve a teamek közötti gyors interakciót, legyen szó tanulásról, munkáról vagy kötetlen beszélgetésről. A Valenciai Biomechanikai Intézettel kidolgozott Cool Working koncepció hozzájárul a munkatársak kreativitásához, az eredményesség mellett növeli a lojalitást, és az ügyfelek megtartásában is fontos szerepe van. Az Actiu öt különböző munkavégzésre tagolja az irodát a Cool Working koncepció szerint: Focus - koncentrációt igénylő munka, Team work - csapatmunka, Social Time - közösségi élet, Learning - tanulás és Privacy - egyéni munkahely.

FOCUS

A zavartalan munkavégzést, beszélgetést szolgáló munkahely megfelelő akusztikai elemekkel is felszerelt. Az Actiu új termékei közül a Trim szinkronmechanikás görgős munkaszéket ajánlja műanyag, hálós vagy kárpitozott háttámlával, valamint a Twist modern operatív munkaasztalát a koncentrációt igénylő munkához. A Power elektronikusan állítható magasságú asztala mellett álló és ülő munkavégzés is végezhető, az egyes asztal mellett kettes, valamint vezetői és tárgyaló változatban is létezik.

TEAM WORK

A csapatmunkához kitűnő megoldás a Talent görgős asztala, melynek lehajtható asztallapja írható, így prezentációs felületnek is alkalmas. Az asztal magassága manuálisan állítható, és lehajtott asztallappal egymásba tolható.

SOCIAL TIME

A kötetlen beszélgetéseknek, egy csésze kávé elfogyasztásának kényelmes színhelye a Noom ülőbútorcsalád karosszéke, amely jól variálható a Bend padokkal vagy a Longo fotelekkel, padokkal, szófákkal.

LEARNING

A kollaboráció mellett a tanuláshoz is jó választás a Talent asztalka a white boardnak is használható lehajtott asztallappal, mellette jól mutatnak az Uma tárgyalószékek vagy a könnyű és rakásolható Whass székek.

PRIVACY

Az irodai zajtól való elvonuláshoz berendezett szobák asztala lehet a Twist vagy a Power, mellette a Trim székkel, vagy akár a Badminton hívogatóan kényelmes design fotele. 

ACTIU NEXT – SMART OFFICE

Az asztalba integrált IoT szenzorokkal és a felhõben tárolt adatokkal olyan információkhoz juthatunk a munkahelyünkről, mint a megfelelő testtartás, a levegő minőség, hőmérséklet, páratartalom, világítás és zaj.

Az Actiu Next App képes nyomon követni a munkatársak üléskényelmét, a helyes üléspozíciót az íróasztalnál és a megfelelő testtartást. A környezeti tényezők monitorozásával figyelemmel kíséri a helyiség hőmérsékletének, a páratartalomnak, a fényerőnek az alakulását. Az alkalmazással a munkahelyek, tárgyalók helykihasználtsága is nyomon követhető és optimalizálható. Az okos Next asztal prototípusát tavaly mutatta be az Actiu az Orgatec szakvásáron, és hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerül.