Közélet, hírek

Corvin Sétány Projekt – Köszönet a Tervezőknek!

2010.12.21. 11:40

A Corvin Sétány Projekt az elmúlt hetekben több rangos szakmai elismerést kapott. Mindezt a sikert a Futureal Csoport szeretné megosztani azokkal, akik odaadó munkája nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Radványi Gábornak, a Futureal Csoport főépítészének köszönő sorai. 

A Corvin Sétány Projekt az elmúlt hetekben több rangos szakmai elismerést kapott. Első díjat nyert a FIABCI Nemzeti Ingatlanszövetség magyar tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíj kiosztóján, Londonban elnyerte Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címet a Nemzetközi Ingatlan Díj (International Property Awards) Bloomberg televízióval közösen szervezett európai szakmai megmérettetésén, valamint a Corvin Bevásárlóközpont nyerte a kelet- és közép-európai ingatlanfejlesztő szakma legrangosabb üzleti díját, a prágai székhelyű CIJ (Construction and Investment Journal) által alapított CIJ Awards „Legjobb Bevásárlóközpont Fejlesztés” díját.

 

 

 

A Futureal Csoport hat és fél éve kapcsolódott be az akkor még Corvin-Szigony néven ismert városrész-megújító fejlesztésbe. A terület rehabilitációjával már korábban több szakmai műhely foglalkozott, így ezen városépítészeti és építészeti elképzeléseket is figyelembe véve tudtuk megkezdeni a részletes tervezést. Beépítési terv- és koncepciótervezési pályázatoktól a kiviteli tervekig nagyon sok tervezési munka van mögöttünk, amelyek során lehetőségünk volt együtt gondolkozni, dolgozni az építész szakma legkiválóbb képviselőivel.

Közös munkánkat rendre szakmai viták övezték, a megvalósuló beépítés léptékét, az építészeti megjelenését a kialakuló tereket sokszor bírálták. A különböző szakmai szempontokat figyelembe véve sok esetben jogosan. Mindezeken túl, bár a fejlesztés még csak a felénél tart, érdekes napról napra látni, ahogy élettel telik meg a sétány, az emberek boldogan költöznek be, szívesen járnak ide dolgozni és örömmel töltik itt el a szabadidejüket.

 

 
 

 

A Corvin Sétány Közép-Európa legnagyobb városrehabilitációs projektje. A Józsefvárosban ezen a területen korábban a romos épületekben tátongó szégyenletes szociális gödör az Önkormányzattal partnerként dolgozva mára érdemben eltűnt. A múlt és jelen összevetésének eredményét a fenti díjakon túl az ide érkező emberek elismeréseiből érezzük. A Corvin Sétány teljes megépítésén, a jövőn pedig még sokat kell dolgoznunk.

Mindezt a sikert a Futureal Csoport szeretné megosztani azokkal, akik odaadó munkája nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki részt vett a tervezési folyamatokban, hogy ötleteikkel gazdagították a projektet. Külön köszönjük az épületeink és köztereink tervezőinek és a teljes mögöttük álló szakági kollégáknak, hogy részt vettek ebben a munkában és hozzájárultak a Corvin Sétány sikeréhez.

 

 

 

A Corvin Sétány projekt kitalálásában és megalkotásában részt vállalt tervezőirodák:
Archiflex Stúdió; Archimago; Bálint és Társa Építészek Irodája; Bánáti és Hartvig Építész Iroda; CET Budapest; Citinvest; Fernezely, Basa Iroda Építészműterem; Első Magyar Építési Rt. Építőművészeti és Mérnöki Iroda; Erick van Egeraat Associated Architects Budapest; Építész Stúdió; Finta és Társai Építész Stúdió; Harvard Graduate School of Design; In-Ex Stúdió; INVI Investment Environments; KÖZTI; LAND-A Táj- és Környezettervezési Műterem; Lukács és Vikár Építészstúdió; MádiLáncos Stúdió; Mérték Építészeti Stúdió; M-Teampannon Építész és Mérnöki Iroda; Pálffy Építész Iroda; Platinum; RÉV8; Roeleveld-Sikkes Architects Hungary; Stúdió 100; Spora Architects; Tanos és Vonnák Építész Stúdió; THEYCOM Művészeti és Építész Iroda; Townshend Landscape Architects; Új Irány Csoport; Vadász és Társai Építőművész Kft.; Városi Tájkép Csoport; Zoboki, Demeter és Társaik Építésziroda.

A Futureal Csoport Békés Ünnepeket és eredményekben gazdag Boldog Új Évet kíván az építészfórum alkotóinak és olvasóinak.

Köszönettel:
Radványi Gábor
a Futureal Csoport főépítésze