Emberek/Oktatás

Denkmal pályázati felhívás

2009.11.24. 06:27

Történeti városi terek építészeti felértékelése - előzetes felhívás a VI. Messeakademie építészeti pályázaton való részvételre.

Előzetes felhívás

a Denkmal (Európai vásár a műemlékgondozás, restaurálás és régi épületek helyreállítására ‑ Lipcse, 2010. november 18-20.) keretében a VI. MESSEAKADEMIE építészeti pályázaton való részvételre, amelynek témája

 

Történeti városi terek építészeti felértékelése

 

A Messeakademie 2010 németországi és nemzetközi főiskolai és egyetemi építész és mérnök hallgatók számára írja ki a pályázatot, amelyet a Leipziger Messe GmbH, a Förderverein für Handwerk und Denkmalpflege e.V. Schloss Trebsen, és Szászország, Szász-Anhalt, Türingia valamint Brandenburg szövetségi államok műemléki hivatalai szerveznek.

A pályázat a közép-németországi régióban az alább kiválasztott műemléki helyszíneken a  belvárosi terek felértékelésére keres megvalósítható és meggyőző koncepciókat, megoldásokat.

I. Szászország
Leuschnerplatz, Lipcse
Egykori evőeszközgyár, Aue

II. Szász-Anhalt
Marktplatz, Gröningen / Halberstadt
Karnipp - parlagon maradt terület (Rohrstrasse, Stendal)

III. Türingia
Weidabogen, Weida

IV. Brandenburg 
Quartier Marienkirche /Marktberg, Prenzlau

A pályázaton való részvétel érdekes kihívás azok számára, akik gyakorlati tapasztalatot kívánnak szerezni műemléki védettségű terület/helyszín tervezésében.

A pályamű elkészítésével megszerzett tudás mellett a legjobb alkotások pénzjutalomban részesülnek:

1. díj  750,- euro
2. díj  450,- euro
3. díj  300,- euro

A német szakmai szervezetek tagjaiból álló 19 fős bíráló bizottság a benyújtott pályaművekből 2010. szeptember 29-én választja ki a legjobb tíz alkotást.

A pályázat információs anyaga (pl.: dátumok) PDF formátumban már letölthető.

2010 januárjától a fenti honlapcím Teilnahme-Information/Quartiere menüpont alatt megtalálható lesz a helyszínek leírása is a legfrissebb információk mellett. A szervezők a német nyelv mellett az angol fordítást is erre az időpontra ígérik.

További információ a www.denkmal-leipzig.de/messeakademie honlapon található elérhetőségen túl:

Horváth Edina
Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, Budapest
Tel.: 06-1-225 4925, mobil: 30-221-13-93,
edina.horvath/kukac/koh.hu