Programok

Dr. Udo Kultermann: Építészet – Művészet – Történelem könyvbemutató

2016.06.08. 09:40

Az Ünnepi Könyvhét keretén belül, június 4-én mutatják be Dr. Udo Kultermann: Építészet-Művászet-Történelem című, a modern építészetet és kapcsolódó képzőművészetet felölelő, szakmailag részletes tájékoztatást adó kötetét. A mű a magyar és mexikói építész szerzőtársainak tanulmányaival, valamint a 100 éves konstruktivista építészet elemzésével jelenik meg. 

Helyszín: Budapest V. Vörösmarty tér, Holnap Kiadó dr.Milkovich Eszter igazgató szíves támogatásával az Ünnepi Könyvhét helyszínen megjelenő könyv
Időpont: 2016. június 11-én (szombat) délután 4 órakor 

Könyvbemutató

Kedves érdeklődőket tisztelettel várjuk a megjelent könyv bemutatójára. 
Dr. Udo Kultermann † (USA) Építészet – Művészet – Történelem című kötet a világ modern konstruktivista építészet 18. századi fogantatásáról, a 19. századi vajúdásáról és a 20. századi születéséről. Benne a modern magyar építészet kényszerpályáiról és a címadó magyar építészek 50 éves hazai és külföldi tevékenységéről. Valamint dr. Udo Kultermann folyamatos támogatásával az építészek és képzőművészek a modern konstruktivista képzőművészettel tartott intenzív kapcsolatokról, a hazai és külföldi kiállításairól és közös tanulmány útjairól ad képekkel gazdagított beszámolót.

A könyvet Fábián László író és F. González Gortázar mexikói építész és szobrász tanulmányaival egészítették ki a szerkesztők.

Kévés György
Földvári Éva – Kovács András
540 oldalas, színes és fekete fehér fotókkal és szöveggel összeállított kötete magyar részben angol fordításokkal.

 

A könyvet bemutatja

dr.Balogh Balázs Széchenyi-, Ybl-, Príma-díjas építész, a Műszaki Egyetem Rajz és Formatervezés ismereti Tanszék egyetemi tanára, aki röviden

Kévés György Ybl-, Kossuth- és Príma-díjas építésszel, a kötet egyik szerzőjével beszélget a helyszínen

A könyv kiadója: Építészet Művészet Kiadó