Programok

Élhető Örökség - Népi Építészeti Program eredményei képekben

2023.01.19. 14:17

2023. január 23-án, hétfőn 17 órától Élhető Örökség című kiállításán tart tárlatvezetést Erdélyi Erika a Teleki László Alapítvány szakmai vezetője, és a kiállítás kurátora.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!
https://forms.gle/8AUowDo4ABBr76w77

A Népi Építészeti Program a Magyarország területén álló védett népi építészeti emlékek veszélyelhárítását, állagmegóvását, valamint részleges vagy teljes helyreállítását, azaz szakmai előkészítő dokumentációk és kutatások elkészítését, továbbá az épületek felújítását támogatja. Céljai közé tartozik a hagyományos, népi mesterségek és anyaghasználat, a hagyományos építő technikák újjáélesztése.

A kiállítás egy-egy jellemző motívumot emel ki a népi építészet és a műemléki értékű vidéki épített örökségünkből, s vizsgálja a helyreállítás utáni állapotot, vagy éppen madártávlatból veszi szemügyre a településeket, és azok szerkezetét. A fotókon bemutatott téma értelmezését a hozzátartozó kísérőszövegek segítik.

A kiállítás célja, hogy a szélesebb közönség számára átfogó információval szolgáljon a Népi Építészeti Program egészéről.