Közélet, hírek

Épül az álomotthonod - Elite Park

2017.05.17. 10:30

Építészeti remekmű, mely ötvözi a jelenleg futó nyugat-európai lakóingatlan fejlesztések példaértékű céljait és eredményeit, valamint kiemelten figyelembe veszi az aktuális hazai piaci igényeket – nyilatkozta a Tervtanács a Székelyhidi Gábor által tervezett Elite Parkról.

Újbudán a Dunától és a Kopaszi gáttól sétatávolságban, a csendes Barázda utcában épülő Elite Park lakópark "példaértékű építészeti remekműként" vizsgázott a Tervtanács zsűrije előtt. Ráadásul az Elite Park 22 másik beruházás elől hozta el az "Év Tervezett Lakó Projektje" címet az ingatlan.com hetedik alkalommal megszervezett rangos versenyén a Várkert Bazárban.

…és aki mögötte van

Jákob Zoltán, a beruházó építőmérnöki és nemzetközi szépségipari (Elite Cosmetix-Crystal Nails csoport) múltjának is köszönhetően olyan újszerű, „szépteremtő” és kényelmesen élhető lakópark tervezésére adott megbízást, amely a modern nyugat-európai lakóingatlan fejlesztések erényeit ötvözi az aktuális hazai piaci igényekkel; magára vállalva az ezzel járó magasabb beruházói költségeket is.
Az év lakóingatlan-projektje

Az Elite Park nyerte el az idei évben az "Év Tervezett Lakó Projektje" címet az ingatlan.com és iroda.hu cégcsoport által hetedik alkalommal megszervezett rangos versenyen, ahol lakóingatlan fejlesztés kategóriában 22 másik beruházással állt versenyben. A kiemelkedő lakóingatlan-projekt valóban egyedülálló a most induló és zajló fejlesztések között.

Elhelyezkedés

Az Elite Park Újbudán, a Budafoki út - Barázda utca - Szerémi út - Galvani utca által határolt területen épül meg. A Kopaszi-gát és a Duna-part rövid sétával elérhető.

A lakópark

A fejlesztés során az első ütemben 268 lakás épül fel. A környék állandó fejlődés alatt áll, az itt zajló jelentős területfejlesztések közül eddig a szomszédos Velezda Park valósult meg. Célunk, hogy a továbbiakban az Elite Park határozza meg a környék építészeti arculatát. A teljes beruházás során összesen 706 lakás épül meg 3 ütemben. Az ingatlanpiaci trendek alapján a második és harmadik ütemben jelentős áremelkedésre lehet számítani.
A környezet

Az Elite Park környezetében új városrész van kialakulóban, lakóingatlanokon kívül irodaházak és szolgáltató létesítmények épülnek. A szomszédos Újbuda Center Bevásárlóközpont már most kielégíti az itt élők minden igényét. A teljesség igénye nélkül: TESCO, posta, bank, gyorséttermek, állateledel bolt, gyermek játszóház, gyógyszertár, drogéria várják az ide látogatókat. Az Allé, Savoya Park, Campona bevásárlóközpontok is pár percen belül elérhetőek. A Hengermalom utcában ALDI szupermarket működik. A közeli Duna-parton kiépített, gondozott park terül el.

A kultúra iránt érdeklődőknek ajánljuk pl. a közelben lévő Barba Negra Music Clubbot, a Fonó Budai Zeneházat, a Nemzeti Színházat, vagy a Művészetek Palotáját. A sportolásra vágyók élvezhetik a Kondorosi úti (Nyéki Imre) Uszoda szolgáltatásait. A legközelebbi éttermek: Magic Burger, Trófea Grill Étterem, Trió Lord Étterem és Sörház
Közlekedés

Az Elite Park egyik nagyon előnyös tulajdonsága, hogy a lakások tulajdonosai kiléphetnek a Belváros nyüzsgéséből, mégis 15-20 perc alatt elérhetik annak utazási célpontjait Budán, Pesten, sőt még a Dél-budai agglomerációban is.
Projektünk az M1 és M7 autópályáról, valamint a Petőfi és Rákóczi hídról is pár perc alatt elérhető. Amennyiben ügyfeleink a tömegközlekedést preferálják, akkor sem kell csalódniuk. A közelben található a 33, 133, 233 buszok megállója, melyekkel a közvetlenül a Belváros és a Móricz Zsigmond körtér felé utazhatunk. Csatlakozás az M4 metróhoz, a 4-6 és budai fonódó villamosokhoz, a 7-es buszcsaládhoz. Egy ötperces sétával elérhetőek a Fehérvári úti villamosok, és a nemrég átadott 1-es villamos.

Az épület

Az Elite Park első ütemében egy U alakú épületben, négy lépcsőházban közel 268 otthon épül. A dél felé csökkenő tetősíkból következően az utcai fronttól csökken az épület magassága a 9.-től a 6. emeletig. Az ötödik emelettől azonos a szintek mérete. Minden lakás rendelkezik terasszal, erkéllyel, franciaerkéllyel. A legfelső szinten nagyteraszos, déli tájolású penthouse lakások épülnek. A tervezők törekedtek az esztétikum és a funkcionalitás egységére. A fűtés minden helyiségben szabályozható és a többi közművel együtt mérhető. Lépcsőházanként két személylift segíti a lakók kényelmét. Az épület földszintjén kertkapcsolatos lakások, zöldterület, üzlethelyiségek és tárolók létesülnek. A pinceszinten személygépkocsik és motorok parkolására alkalmas beálló helyek várják a vásárlókat. A be nem épített telek-részeken buja zöld felületeket alakítunk ki, hogy valóban rászolgáljon majd a projekt a Park megnevezésre. Ezt segíti, hogy a Budafoki út felől 40 m széles zöld védősáv biztosítja majd a pihenni vágyó lakók kényelmét. A gyerekeket a kialakítandó EU konform játszótér várja.


Lakástípusok
• 30 m2 körüli fiatalos garzonlakások
• 40-50 m2-es 1,5-2 szobás lakások
• 60 m2 feletti 10+10 CSOK-ra is alkalmas lakások
• 65-80 m2 közötti 3 szobás CSOK-ra is alkalmas, nagy lakások
• 90 m2 feletti nagyteraszos Penthouse lakásokMitől különb, mint a többi?

Külcsín

A pazar külsejű Elite Park ingatlanegyüttes homlokzatában, téralakításában, színeiben teljesen eltér a többi hazai lakópark fejlesztéstől. Messze nem "kockaház" jellegű, hanem az épületek mindegyikének különleges formája van, játékosan visszatört homlokzattal, ferde tetősíkokkal, és mindezt úgy, hogy a funkcionalitás elsőbbsége csöppet sem sérül. A házak fehér homlokzatára, azokat élettel megtöltő, nemes anyagokból készülő színezett homlokzati elemek kerülnek, a szivárvány színeivel körül ölelve azokat - mindezt úgy, hogy az otthonokból belülről az adott külső színek nem érzékelhetőek.

Kényelmesebb, élhetőbb terek

Az épületek közötti, az átlagos lakóparkokénál jóval nagyobb, 20-26 méteres távolságok kellemes térérzetet és sok-sok napfényt biztosítanak. A lakásokhoz ajándékként jár a kültéri klíma egységek és redőnytokok esztétikus lemezborítása, ezzel egységes külső megjelenést biztosítva.

Funkcionalitás

A rendkívül változatos lakás méret/elrendezés választékból bárki rátalálhat az általa megálmodott otthonra az egyedi belsőépítészettel rendelkező, akár kertkapcsolatos vagy panorámás tetőteraszos otthonok közül is.

Megbízhatóság

Az igényes anyaghasználat melletti szakszerű kivitelezésre, a környezet zöld parkká alakítására, a rendkívül biztonságos és kényelmesen élhető igazi otthonok kifogástalan megvalósulására komoly garancia maga az ingatlanfejlesztő/beruházó személye, Jákob Zoltán, aki maga is a házba költözik.

Gyorsan megtérülő befektetés

Az Elite Park lakásai remek bérbeadási lehetőséget kínálnak az egyetemek és munkahelyek közelségének köszönhetően is. A magas hozam mellett jelentős értéknövekményre is számíthat az, aki az első ütemekben vásárol ingatlant ebben az egyedi szépségű, most felfutó környezetben fekvő luxus lakóparkban.

forrás: sajtóközlemény