Közélet, hírek

Eredménytelenül zárult a FUGA intézményvezetői pályázata

2022.10.13. 11:49

A Budapesti Építész Kamara 2022. augusztus 2-án írt ki pályázatot a FUGA intézményvezetői pozíciójára. A pályázatra érkezett is hét pályamű, ám az Elnökség új vezetőt végül nem választott, október 31-ig továbbra is Koszorú Lajos tölti be az ügyvezetői posztot.

A FUGA vezetői pozíciójára augusztus eleje óta lehetett jelentkezni. A hajdan Nagy Bálint által vezetett építészeti központ új vezetőjének egy közéletben jártas, nyitott személyiségű vezetőt kerestek, aki a saját maga által felvázolt koncepció beteljesítésére vállalkozik, illetve további funkciók életre hívásával is képes volna hozzájárulni a sikeres működéshez. A munkakörre hét pályamű érkezett, a tervek szerint pedig a győztes pályázó már október 1-től munkába is állhatott volna. 

Az eredményekről azonban október első hetében nem érkezett tájékoztatás, a BÉK csupán a mai napon osztott meg egy rövid közleményt az eljárásról. E szerint az Elnökség a hét pályázónak személyes meghallgatás keretében biztosított lehetőséget koncepciójuk, a FUGA működésére vonatkozó elképzeléseik bemutatására.

Mint a BÉK honlapján olvashatjuk: "A benyújtott pályázatok figyelemre méltó értékekkel rendelkeztek, de egyik pályázat sem illet bele az Elnökség FUGA jövőbeni működésével kapcsolatos elképzeléseibe, ezért az Elnökség úgy döntött, hogy a FUGA vezetésére kiírt pályázatot eredménytelennek nyilvánítja. Az Elnökség továbbra is keresi a FUGA vezetésére megfelelő személyt."

További információt vagy új határidőt egyelőre nem közöltek, ami viszont felveti azt a kérdést, hogy a FUGA az elkövetkezendő hetekben tulajdonképpen milyen konstrukcióban is működik majd? A BÉK 97/2022 (VI.20.) számú elnökségi határozata szerint ugyanis az új FUGA vezetőségének megszületéséig, azaz szeptember 30-ig Koszorú Lajos töltötte be az ügyvezetői pozíciót. A hosszabbítási eljárásról közérdekű közleményt nem publikáltak, így október 1-től egyelőre nem tudni ki tölti be a FUGA ügyvezetői pozícióját, mely poszt nélkül cég törvényesen nem működhet.

Frissítve 2022.10.13-án:
A BÉK azóta egy újabb közleményt publikált, melyben kifejtik, hogy az Elnökség határozatban döntött arról, hogy Koszorú Lajos ügyvezetői megbízatását 2022. október 31-ig meghosszabítja. 2022. október 31-ig az Elnökség pedig kinevezi az új ügyvezetőt.