Programok

Értékpárok – Dizájn más szemmel

2013.06.26. 08:02

Július 2-án indul a Holdudvar nyári dizájnszakmai előadás- és beszélgetéssorozata.

Az árvíz levonult, a dizájnszakemberek pedig egy kis késéssel ugyan, de elfoglalhatják székeiket július 2-án a margitszigeti Holdudvarban. A július első keddjén hallható 10-15 perces előadások a „Szép és szokatlan” fogalompárja köré épülnek majd, amelyet egy oldottabb beszélgetés követ a meghívott vendégekkel: Benedek Zsanettel és Lakos Dániellel, Salát Zalán Péterrel, Vági Flórával és Vágó Rékával.

A négy alkalomra tervezett, nagyjából kétórás esti program keretében minden alkalommal négy kiváló dizájner veséz ki két-két meghatározó fogalmat saját, szubjektív szempontjai szerint. Az Értékpárok – Dizájn más szemmel célja, hogy közelebb hozza a dizájnerek sokszor távolinak, elvontnak tűnő világát a hétköznapokhoz. Ehhez hívunk segítségül olyan, mindannyiunk számára jelentéssel bíró fogalompárokat, amelyek segíthetnek tájékozódni a kreatív tervezés és ipar világában járatlanabbak számára. A program természetesen a szakmabeliek számára is tartogat újdonságokat, hiszen élvonalbeli kollégáikat ismerhetik meg újszerű, szubjektív, talán eddig rejtett aspektusokból.

Ehhez a program szakmai résztvevői négy rövid előadással készülnek, saját munkásságukon keresztül adva új szempontokat ahhoz, hogy a hallgatók önálló gondolatokat és kritikát fogalmazzon meg saját környezetében található vizuális jelenségekkel kapcsolatban. A „gyorstalpaló designkurzus” egy órás, kötetlen, moderált beszélgetéssel folytatódik, amelybe a közönség is bekapcsolódhat. Mindehhez a kellemes légkört a Holdudvar vendéglő és szórakozóhely biztosítja.

Az első, július 2-i alkalom meghívott előadói és vendégei: Benedek Zsanett, a Tervhivatal építész-designere; Salát Zalán Péter tervezőgrafikus, a MúzeumCafé folyóirat művészeti vezetője; Vági Flóra ékszertervező; valamint Vágó Réka cipőtervező. A beszélgetést Kovács Dániel moderálja majd.

Értékpárok – Dizájn más szemmel: Szép és szokatlan
2013. július 2. 19h
Holdudvar, Margitsziget
Belépő nincs.

Web