Programok

Felhívás szakmai örökségtúrán való részvételre

2014.06.11. 12:13

A Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME) a KON-TIKI német élménytervező céggel együttműködésben mindenki számára nyitott szakmai kirándulást szervez 2014 júniusában két, kiemelkedő jelentőségű hazai örökségi helyszínre.

Az egész napos kirándulások időpontjai és helyszínei:

- 2014. június 24.: Pomáz – Nagykovácsi puszta – középkori ciszterci templom és üvegműves majorság ásatása, komplex területhasznosítási és örökségvédelmi tervek

- 2014. június 26.: Matrica Múzeum és Régészeti Park, Százhalombatta – a Régészeti Park bemutatási koncepciói és fejlesztési lehetőségek

Az örökségtúrán annak járunk utána, mit jelent az örökséginterpretáció a gyakorlatban, fontos-e bemutatni, élményszerűvé tenni a kulturális és természeti örökséget, és ha igen, milyen eszközökkel, módszerekkel tudjuk ezt sikeresen megvalósítani. A program résztvevői megismerkedhetnek a fenti örökségi helyszínekkel és környezetükkel, és az ott dolgozó szakemberek segítségével elemezhetik a helyszín bemutatási stratégiáit, fejlesztési terveit.

Az örökségtúrát Dr. Lars Wohlers (KON-TIKI Interpretive consultation, training and evaluation, DE) interpretációs szakember vezeti.
A program munkanyelve angol. Minden érdeklődő jelentkezhet, előképzettség nélkül.

A szakmai program ingyenes, a szervezési költségekhez való hozzájárulás túránként 6 000 Forint, mely magában foglalja az utazási költséget (Budapestről, bérelt busszal) és a helyszínen szervezett egy étkezést. Diákok a túrák árából 50% kedvezményt kapnak!

Jelentkezni 2014. június 18-ig lehet az arpad@heritagemanager.hu emailcímen.

Bővebb információ a kirándulás helyszíneinek leírásával a következő linken található.