Közélet, hírek

Gold Key Awards: Varró Zoltán két projekttel is finalista

2016.09.21. 12:16

Létezik egy díj, ahol a világ legkiemelkedőbb vendéglátóipari épületeit honorálják, ez a Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design. Miért fontos ez nekünk? Varró Zoltán két projektje, az Onyx étterem és a szegedi Science Hotel ott van az idei finalisták között. 

A Varró Zoltán tervezte Aria Hotel tavaly három kategóriában is jelölt volt, idén azonban két kategóriában került a finalisták közé egy-egy Varrodesign projekt: Best Restaurant Fine Dining kategóriában az Onyx étterem, Best Lobby Budget/Focused Service kategáriában pedig a Science Hotel Szeged.

Mégis mi ez a díj? A Hotel Experience és a Boutique Design minden évben keresi a vendéglátóipar leginkább újító erővel ható tervezői munkáját. Idén a finalistákat egy kilenc tagú, a vendéglátás tervezési, üzemeltetési, fejlesztési és befektetési ágazatokban mozgó szakmai zsűri választotta ki több, mint 605 jelölt közül, összesen 21 kategóriában.
A zsűri tagjai

  • Edwin Hedriksen, senior vice president development & investments – North America, citizen hotels
  • Lori Horvath, senior vice president, project and development services, hotels & hospitality, Jones Lang LaSalle
  • John McMullen, senior vice president of construction, Highgate Hotels
  • Michael Medzigian, chairman and managing partner, Watermark Capital Partners, LLC
  • Jagruti Panwala, president/ceo, Wealth Protection Strategies, AAHOA secretary 2016-2017, AAHOA female director at large Eastern Region
  • Dane Patunoff, director, development & construction, KHP Capital Partners
  • Jay Pecotte, senior director, project development, hotels & casinos – Americas, Hard Rock International
  • Thomas Prins, partner, Benchmark Resorts & Hotels
  • Larry Traxler, senior vice president – global design, Hilton Worldwide

Az idei projektek a kreativitás és innováció kiemelkedő példái, páratlan megjelenésükkel tanusítják, hogy mit jelent a szakma számára az, ha valami elsőrangú. A finalisták közé olyan tervezők munkái kerültek, akik nem elégszenek meg a konvenciókkal, akik elég merészek a határok áttöréséhez, új utak kereséséhez és megvalósításához. A jelöltek listája itt olvasható. 

A november 14-ei gála helyszíne is idomul a díj pompájához, hiszen a New York-i Waldorf Astoriában lesz, ahol a 21 kategória győztese mellett a zsűri bejelenti az év belsőépítészét is.