Programok

Határon innen és túl - folytatódik az Értékpárok szakmai rendezvény

2013.07.29. 07:42

Augusztus 6-án új témával érkezik a Holdudvar dizájn témájú előadás- és beszélgetéssorozata.

Ezúttal a „Hazai és külföldi” fogalompár köré épülnek majd a prezentációk, ahol Kiss Miklós, Koós Pál, Szentpéteri Márton és Ivánka Katalin osztják majd meg tapasztalataikat a témában. A prezentációkat ezúttal is egy kötetlenebb beszélgetés követni majd.

Milyen a magyar dizájn beágyazottsága a nemzetközi színtéren, mennyire elismertek és keresettek a hazai tervezők külföldön? Lehet-e itthonról európai vagy világmárkát építeni - vagy okosabb megmaradni a járt úton? Van egyáltalán differencia: hazai és külföldi pálya, hazai és külföldi piac - vagy a kihívások és a lehetőségek ugyanazok? Milyen pozitívumokat rejt a hazai oktatás, milyen előnyökkel indulhat el egy magyar pályakezdő és miket kell legtöbbször a saját kárán kell megtanulnia? Hol tartanak a hazai szakmai elismerések, megmérettetések külföldi mércével? Bátorság vagy vakmerőség? Provincializmus vagy globalizmus? Hazai vagy külföldi?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi majd a választ az augusztus 6-ai Értékpárok két szervezője: Batta Barnabás kommunikációs szakember, trendkutató a Mitte Communications stratégiai igazgatója és Kovács Dániel művészettörténész. A négy meghívott, a szakma élvonalát képviselő vendég ez alkalommal: Kiss Miklós, dizájner és képzőművész, Kós Pál formatervező, a MOME egyetemi docense, Szentpéteri Márton eszmetörténész és dizájnkritikus, a MOME Design- és Művészettörténet Tanszék oktatója, illetve Ivánka Katalin a világhírű Ivánka Beton társalapítója.

A programsorozat lényege, hogy a hazai dizájner szakma legjobbjainak segítségével tegye érthetőbbé és ismertebbé a dizájn világát, az alkotás folyamatát a kezdő vázlatoktól az üzletekbe kerülésig. Ehhez olyan, közismert fogalmakat hívunk segítségül, amelyek a tervezők saját munkáin, előadásain, illetve a moderált és a közönségnek is teret adó beszélgetésen keresztül új tartalommal töltődhetnek fel.

Az augusztus 6-ai Értékpárok 19 órakor kezdődik a margitszigeti Holdudvarban. A beszélgetést Batta Barnabás moderálja majd.

Értékpárok – Dizájn más szemmel: Hazai és külföldi
2013. augusztus 6. 19h
Holdudvar, Margitsziget
Belépő nincs.

Facebook