Közélet, hírek

Hatemeletes hotel épülhet a Kazinczy utcában, az egykori táncművészeti képzőhelyen

2022.05.03. 15:23

A beruházásról egyelőre minimális az információ, ugyanakkor az ÉTDR felületén már elérhető néhány terv. Az engedélyezésről még nem született döntés.

Lebontják a Kazinczy utcában a Magyar Táncművészeti Egyetem korábbi képzőhelyét - látott napvilágot a hír 2021 januárjában. Ahogy az MTE honlapjáról kiderül, az intézmény jogelődje, az 1950-ben alapított Állami Balettintézet Andrássy úti helyiségeit elhagyva, 1976-ban kapta meg átmenetileg a Kazinczy utca 42-46. szám alatti épületet. Innen az ezredfordulótól kezdve fokozatosan költöztette ki egységeit a Zuglóban kialakított új campusra. 2018-ban utolsóként a Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet hagyta el a VII. kerületi helyszínt, az ott lévő épületek bontásáról 2020-ban döntöttek.Sokáig nem lehetett tudni, mi épülhet a belvárosi ingatlanon a jövőben, az ÉTDR-ben fellelhető legfrissebb információk alapján azonban idén április elsején egy hotel terveit nyújtották be engedélyezésre a hatósághoz. Az eljárás még folyamatban van. 

A publikus felületen mindössze egy látványterv, egy helyszínrajz és egy utcaképi nézet elérhető anonim tervlapokon, így egyelőre az sem ismert, hogy melyik építésziroda dolgozik a projekten. Az viszont kiderül, hogy a Kazinczy utca 40-48. alatti szálloda 2 pinceszint + földszint + 6 emeletes lehet, maximális (nem utcafronti) magassága pedig valamivel több, mint 27 méter. Az ingatlan tulajdonosa a Forestay I. Ingatlanfejlesztő Alap. Kérdéseinkkel felkerestük a Forestay Alapkezelő Zrt.-t, ahonnan röviden azt a választ kaptuk, hogy a fejlesztés ezen szakaszában még nem áll módjukban információt kiadni.