Közélet, hírek

Ideiglenes piac

2006.08.03. 12:08A régi vásárcsarnok helyére épülő új piac a tervek szerint 2007 április 1-jén nyílik meg, így az ideiglenes létesítmény az átmeneti időszakban szolgálja ki a debrecenieket.

Rendben lezajlott a régi vásárcsarnok kiürítése. Július 15-én még a Csapó utcai létesítményben vehettek zöldséget-gyümölcsöt a vásárlók, ám 17-én reggeltől a Hunyadi és Péterfia utcák által határolt területen kialakított ideiglenes piacon szolgálják ki a vevőket.
Rövid idő állt rendelkezésre a költözésre, hiszen a régi vásárcsarnok szombaton 15 órakor zárt be, az ideiglenes piac azonban már hétfőn hajnal 5 órakor kinyitott. A pakoláshoz kiürítési tervet készített a Debreceni Közterület-felügyelet. Az ideiglenes csarnokban a Csapó utcáról átvitt, 312 lemosott és fertőtlenített asztal kapott helyet, míg az épületen kívül 92, így minden kereskedőnek tudnak helyet biztosítani, de üzletek nincsenek, tudtuk meg Tornyi Sándornétól, a közterület-felügyelet piaci osztályvezetőjétől.
 
A vásárcsarnok mellett konténerekben helyezték el az Állategészségügyi Szolgálatot, és a gombavizsgálót. Ez utóbbi hétfőtől szombatig 6-tól 12 óráig, vasárnap 6-tól 11 óráig tart nyitva. A kereskedők kérésére büfé és lángossütő is lesz a piacon, ahol a Csapó utcai csarnokhoz hasonlóan kapható tej, vágott baromfi, száraztészta, gomba, zöldség, gyümölcs, méz és savanyú káposzta. A kispiac hétfőtől szombatig 5-től 15 óráig, vasárnap 5-től 11 óráig várja a vásárlókat. A virágpiac azonban a megszokott helyen üzemel, csak télre költözik majd be a csarnokba.


[imagelist|imgid=|name=1.jpg|title=-][imagelist|imgid=|name=2.jpg|title=-]
A régi vásárcsarnok helyére épülő új piac a tervek szerint 2007 április 1-jén nyílik meg, így az ideiglenes létesítmény az átmeneti időszakban szolgálja ki a debrecenieket. Mivel azonban itt korlátozott a parkolóhelyek száma, a vásárlók a környéken található kis utcákban parkolhatnak.

Forrás: deol.hu