Közélet, hírek

in memoriam Vargha Mihály

2010.06.08. 15:32

Az epiteszforum.hu szerkesztősége ´in memoriam Vargha Mihály” címmel közösségi blogot indított a főszerkesztő 58. születésnapja alkalmából. Mihály már nincs többé fizikailag közöttünk, de gondolatai itt maradnak a hálón, s minket építenek. Mostantól mindazok, akik őriznek tőle-belőle valamit, szellemi örökségét megoszthatják ezen az oldalon keresztül egymással és a nagyvilággal.   

Ma éppen három hónapja hiába vártuk a szerkesztőségbe. Tegnap lett volna 58 éves. Évek óta ilyenkor torta és kicsi pezsgő várta, koccintás, és sok őszinte jókívánság.

Most elkészült neki egy kicsi hely a világhálón: http://varghamihaly.epiteszforum.hu 

 
 

 

Közzétettük Mihály számos írását, de ide gyűjtjük képeit, a róla szóló emlékeket is. Kérünk mindenkit, aki tud, segítsen abban, hogy ez az oldal minél teljesebb legyen. 

A magyarországi építészeti média fontos szereplője távozott, életműve töredékekben - különböző helyeken publikált cikkek, tanulmányok, és privát beszélgetések, történetek formájában - maradt fenn, amit ennek az oldalnak a segítségével szeretnénk teljesebbé tenni. Előre is köszönjük minden olyan olvasó, barát, kolléga segítségét, aki időt, energiát szán arra, hogy ez az oldal önkéntes munkából Mihály és vele együtt egy korszak építészeti kultúrájának emlékhelyévé válhasson az interneten. 

Az oldalra bárki regisztrálhat, majd beazonosítás után a szerkesztőségtől szerzői jogosultságokat kap, és ettől kezdve szerzője lesz a blognak. Közzétehet képeket, szövegeket, Mihály előttünk még nem ismert, régi írásait vagy vele kapcsolatos személyes történeteket. Mivel Mihály szinte mindenkit ismert, s majdnem mindenki ismerte őt, az elmúlt harminc év építészetének új aspektusa rajzolódhat ki azáltal, hogy egy ilyen sok szerzős blogban összegyűlnek építészeti közéletünk személyes darabkái. De persze ez a blog nem csak róla szól. Nehezen is viselne ekkora terhet. Ez a blog rajta keresztül rólunk szól, pár rövid évtizedről, amitől nincs mód kellő távolságban maradnunk: blog, ami - ha sokan úgy gondolják - visszamenőleg naplózza majd a közelmúltat Mihály emlékére.

Pásztor Erika Katalina