Közélet, hírek

Itt a reSITE 2015!

2015.01.22. 11:11

Elindult a regisztráció a reSITE 2015 konferenciára, amely 2015. június 18-19-én a prágai Forum Karlinban. Az idei konferencia témája a természetes dizájn, az emberi kapcsolatok és hálózatok, a közösségi rendszerek és a digitális élményvilág, amelyek együtt a Megosztható Várost hozzák létre.

Több mint 50 városvezetővel, döntéshozóval együtt arról folyik majd a diskurzus, hogy a dizájn, a politika és az emberek miként tudnak megosztott értékeket létrehozni ezzel növelve saját lakókörnyzetük, városuk értékét.

Regisztráció ITT

A Megosztható Város

A Megosztható Város hasonlóan a közösségi vagyonmegosztáshoz (sharing economy) viszonylag új jelenség, amely arra ad lehetőséget a városlakóknak, hogy nagyobb szerepet töltsenek be saját környezetük alakításában. A közösségi vagyonmegosztás megváltoztatja a személyes kapcsolatok, tereket és az épületeket a városban. A megosztott lakások, közösségi irodák, járművek által hatékonyan és gazdaságosan tudjuk felhasználni az infrastruktúra egyes elemeit. A város megosztása lehetőséged ad egy még egészségesebb és ellenállóbb környezet megteremtésére, elsősorban az életminőség növelésére, a gazdasági és szociális kohézió erősítésére.

A konferencia szervezői várják technológiai startupok, várostervező cégek, a városi döntéshozás, a helyi építészeti élet, a társadalmi innováció és az ingatlanfejlesztés vezetőinek jelentkezését a reSITE 2015-re. Ahogyan eddig, úgy most is workshopok, kiállítások, nyilvános viták kísérik majd a „Megosztható Városról” való közös gondolkodást.

reSITE 2015 témák

Magánberuházások a Megosztható Városért
City 2.1 – a megosztható tér
Egyenlőség a nyilvános térben
Nyílt forrású kommunikáció

reSITE 2015 kulcsszereplők

James Corner – igazgató és alapító – Field Operations, New York
Henk Ovink – igazgató – Sandy Hurrikán Újjáépítési Munkacsoport
Michal Sorkin – építész, szerző, professzor, City College of New York
Jon Gnarr – humorista, korábbi polgármester – Reykjavjik
Matej Stropnicky – Várostervezési alpolgármester, Prága
Greg Lindsay – újságíró, Fast Company, New York
Gabu Heindl – alapító, Gabu Heindl Architektur, Bécs