Közélet, hírek

Készül a Bem Palace - újabb HB Reavis projekt

2016.05.18. 08:05

A HB Reavis nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat bejelentette, hogy megvásárolta a Bem Palace projektet az Európa Ingatlan Befektetési Alaptól. Az épület a harmadik hazai ingatlanfejlesztése a HB Reavis-nak, közvetlenül a vállalat első magyarországi projektje, a Váci Corner Offices sikeres eladását követően. A terveket a T2a Építésziroda készíti. 

A Bem Palace megvásárlásával a vállalat egy újabb jelentős, mintegy 32 000 m2 bruttó bérbeadható területtel rendelkező irodafejlesztést készít elő. A történelmi épületből csodálatos kilátás nyílik a Dunára, kiváló bel-budai elhelyezkedésének köszönhetően pedig gépkocsival és tömegközlekedéssel is egyaránt könnyen megközelíthető.

Az épület kivitelezése most új szakaszba lép, a 2019 első felére elkészülő komplexum a műemléki és a modern építészeti világ ötvözeteként illeszkedik majd környezetébe, amelyet a Dunára néző elegáns, történelmi homlokzat és kortárs építészeti elemek jellemeznek majd. A Bem Palace-ban az átjárható terek és a zöld területek mellett számos kereskedelmi, vendéglátó és egyéb szolgáltató egység is helyet kap – kávéházak, éttermek és különféle üzletek szolgálják ki a bérlők és a helyi közösség igényeit.

Örömmel jelentjük be a Bem Palace projekt megvásárlását. Ez a nagyléptékű bel-budai fejlesztés jól kiegészíti a már meglévő portfóliónkat, és nagymértékben elősegíti, hogy a HB Reavis Csoport a budapesti irodapiac egyik meghatározó szereplőjévé váljon az elkövetkező évek során. A projekt elsődleges célja egy elegáns, emberközpontú irodaház kialakítása. Nagy hangsúlyt fektetünk azonban arra is, hogy az épület köré kellemes környezetet alakítsunk ki, illetve egy olyan új közösségi teret hozzunk létre, amely a helyi lakosok, az irodaház dolgozói és a járókelők igényeit is egyaránt kiszolgálja" – mondta el Radnóty Zoltán, a HB Reavis magyarországi ügyvezetője.

forrás: sajtóközlemény