Programok

KEZDETBEN VOLT A KERT II. – Topor Tünde és Winkler Nóra tárlatvezetése a Füvészkertben

2022.05.10. 12:47

A Design Instutite ART BRUNCH programsorozatának részeként rendezett Kezdetben volt a kert II. című, április 23-án nyílt kiállítás kapcsán tárlatvezetésen vehetünk részt az ELTE Füvészkertjében, mely Pest egyik sokak által látogatott oázisa. 

Lesznai Anna II. kötetére reflektálva a Design Institute kísérletet tesz, hogy kritikai és komplex módon folytassa a Kezdetben volt a kert I. kiállítás tematikáját. A 250 éves Füvészkert, többször költözött, és területileg zsugorodott az évek alatt. A túlépített, nyüzsgő városi környezetben erre a zöld oázisra nagyobb szükségünk van, mint ahogy azt korábban gondolhattuk. Erre a feszültségre reagálva képzőművészek egy csoportja "beköltözött" a Kertbe, és kritikai szempontból vizsgálják munkáikon keresztül, hogy az ökoszisztémánk fenntartható e. A botanikus kert, mely egy élő múzeum békés és nyugodt környezetként lehetőséget kínál, hogy különféle művészeti beavatkozásokkal újra rácsodálkozzunk, hogy milyen csodálatosan sokszínű, és izgalmas flóra vesz minket körül. A kanonizált kiállítói terekből kilépve lehetőségünk nyílik egyszerre feltöltődni, tanulni és elveszni a természetet. A kiállítás célja, hogy segítse az egyensúly megtalálását, megtartását.

Kiállítók:
Bolla Szilvia, Fuzzy Earth, Kis Róka Csaba, Kiss Tibor, Oláh Orsolya, Stark Attila, Süveges Rita, Tóth Márton Emil, Ulbert Ádám

Kurátorok:
Kavalecz Eszter, Oláh Orsolya

2022. MÁJUS 22. (vasárnap) 11:00
TOPOR TÜNDE, AZ ARTMAGAZIN FŐSZERKESZTŐJE ÉS WINKLER NÓRA MŰVÉSZETI SZAKEMBER TÁRLATVEZETÉSE
Jegy: 4800 Ft/fő, mely tartalmazza a Füvészkerti belépőjegyet is.
A tárlatvezetésen belépőjegy váltásával lehet részt venni:
➤ A helyszínen, a Füvészkert portáján,
➤ vagy online válthatók.
A Facebook esemény itt érhető el.
A séta a portától indul és kb 1-1,5 órát tart.