Nézőpontok/Vélemény

Kihajózás után

2009.05.20. 12:20

Május 16-án rajtolt első futamára a MÉSZ által rendezett 2. Graphisoft Építész Regatta huszonkét hajóból álló mezőnye. A nyertesek: Lelkes László és Stocker György. Fényképes beszámoló.

Génua, száling, svert, húgó, vagy transzparencia, holisztikus szemlélet, fenntarthatóság. Válogatás a vitorlázás illetve az építészet mai nyelvéből.

 

 

 

Május 16-án rajtolt első futamára a Magyar Építőművészek Szövetsége által rendezett 2. Graphisoft Építész Regatta huszonkét hajóból álló mezőnye. A kétnapos vitorlásversenyre a MÉSZ és a Tetőakadémia közös szakmai konferenciáját követően került sor, a hajók fedélzetén legalább egy-egy építésszel, de soknak a kapitányai is építész volt. A flotta mintegy két óra alatt teljesítette a majd huszonöt kilométeres távot, melyet a Balatonlellei BL Apartments & Yachtclub versenyigazgatósága három megkerülendő bójával tűzött ki. Másnap került sor a pályaversenyek két futamára.

 

 

 

A fődíj sorsát a három hajóosztály győztes legénységeinek építész tagjai között a kikötő vizén lebonyolított verseny eredménye döntötte el.

Lelkes László nyerte a Graphisoft Rt által felajánlott teljes verziójú Archicad 12 programot.

A Vitra AG különdíját Stocker György, a legeredményesebb építész hajóskapitány kapta.

 

 

 

A jó hangulatú három nap versenyzői legközelebb a nyári Adria Építész Regattán mérik össze vitorlástudásukat. A 2. Graphisoft Építész Regattáról további információk és képek az epiteszregatta.hu honlapon találhatóak

borsa
fotók: Leiner A. és Kálmán E.