Design/Formatervezés

Miele GasztroTúra

2015.06.26. 13:32

Egész napos GasztroTúrát szervezett a Miele, melynek keretein belül olyan budapesti helyekre vitte látogaóit, ahol minden nap az ő technológiájukat használják. A helyszín az Édesem cukrászda, a Sarki fűszeres, a Béterv Lakásétterem, és a Casa Pomodoro volt. 

A Miele 1899 óta az első osztályú termékminőség és a német mérnöki precizitás,és az erőforrás-kímélő gyártási módszerek megtestesítője. A vállalat „mindig jobban” filozófiáját hazánkban is egyre többen ismerik és tapasztalják meg. Azért, hogy a Miele a konyhagépeinek tudását és hatékonyságát testközelből is bemutassa, egy egész napos GasztroTúrát szervezett, melyen a sajtó képviselőit azokra a trendi, romantikus és magas szakmai színvonalat képviselő budapesti helyekre kalauzolta el, ahol nap mint nap a Miele technológiáit felhasználva készülnek a finomságok a vendégek legnagyobb örömére.

A tökéletes eredményről a Miele készülékei gondoskodnak: a sütők esetében az exkluzív kialakítás rendkívüli funkcionalitással párosul. Könnyedén készíthetőek a fogások, hiszen az automatikus programok és az egyedülálló sajátosságok garantálják a sikert. A Miele főzőlapok nem csak a legmagasabb szintű kényelemmel és biztonsággal győzik meg a felhasználókat, innovatív technológiáik is páratlanná teszik őket.





A gasztroélményeket kínáló eseményt még különlegesebbé tette, hogy az állomások közötti mobilitást a Mercedes-Benz biztosította. Az automobil márka mottója így hangzik: A legjobbat vagy semmit! Ezért is fogadta el a Mercedes-Benz a háztartási készülékek terén különleges minőséget képviselő Miele felkérését, hogy vegyen részt az eseményen. A két vállalat közötti együttműködés hosszú évekre nyúlik vissza, mivel számos gasztro- és életmód rendezvényen képviselték együtt már korábban is a nem mindennapi prémium minőséget.

A GasztroTúra állomásain ízletes fogások és hozzá illő italok várták a vendégeket.

Édesem – a „kortárs házias” cukrászda

Az Édesem cukrászda 3 hónappal ezelőtti megnyitása óta várja az édesszájúakat. A Mielével egészen a kezdetek óta folyamatos az együttműködés, az édességek házias jellegéhez pedig két Miele sütő is hozzájárul.
Menü: Fahéjas csiga, Granola mézes görög joghurttal

Sarki Fűszeres – a békebeli hangulatot idéző csodálatos éléskamra

A Sarki Fűszeres és a Miele együttműködése 2015 elején kezdődött. A közös rendezvények, főzőestek és kóstolók mellett több nagyszabású projekt is tervben van, miközben készülnek a finomságok a Miele sütőjében, illetve a WOK és indukciós főzőlapján.
Menü: Sarki&TüTü Brunch, Sajtos Omlett (indukciós főzőlap), TüTülimonáde, Kávékóstoló

A Sarki Fűszeresnél a résztvevők találkozhattak Bódis Boglárkával, az idei Év női divattervezőjének járó díj tulajdonosával, aki az Elysian márka alapítója.



 

Béterv lakásétterem – egy hely, ahol minden az illatok körül forog

Bíró Botond Boldizsár 2012-ben találkozott először a Miele készülékeivel, és e találkozás rendkívül meggyőző volt. Olyannyira, hogy Béterv lakáséttermét pár hónappal később Miele konyhagépekkel nyitotta meg. A Miele és a Béterv együttműködése azóta is töretlen, a Miele Főzőiskola vendégei például havonta találkozhatnak a parfümséf illatvacsoráival.

Menü: Citromos bazsalikomos avokádóleves kókusztejjel
Párolt tilápia tonkababos balzsamecet redukcióval – nyers cukkini sushi quinoaval sárgarépával és zellerszárral

Bortársaság - Borsuli – szenvedéllyel és ízléssel a borról
A Bortársaság története 1993-ig nyúlik vissza, az azóta eltelt években országszerte sorra nyíltak a társaság üzletei, ahol különleges és kézműves borok várják a nemes italok kedvelőit. A borok esetében kiemelten fontosak a megfelelő tárolási körülmények, a Bortársaság tulajdonosai ehhez a Miele bortemperáló készülékeit választotta.


Borlap: Konyári Lolipop Rosé, Balaton: Üdítő, nyárias gyöngyőzőbor. Ideális kezdésnek, szomjoltónak a melegben. Matua Sauvignon Blanc, Marlborough, Új-Zéland: Nagyon intenzíven gyümölcsös, zöldfűszeres, komplex Sauvignon Blanc. A világ leghíresebb Sauvignon Blanc területéről. Weninger Pinot Noir, Sopron: Könnyedebb testű, bogyós gyümölcsös vörösbor. Nagyon jó nyári választás. Biodinamikus borászat. Szeleshát Cabernet Franc, Szekszárd: Testesebb, fűszeres, intenzív vörösbor. Érett tanninokkal. Nagyon jó példa arra, hogy miért különösen jók a magyar cabernet Franc-ok.




Casa Pomodoro – élménykonyha nemzetközi ízekkel

A zseniális ötlet, hogy a paradicsomot hozzáadják a tésztához és a pizzához, nemcsak a nápolyiak több generációját tette boldoggá, hanem mindenkit, aki szereti és értékeli az olasz konyhát” – olvashatjuk Gianni Pomo D’oro éttermének étlapján, amely a nevét pontosan innen kapta: a pomodoro ugyanis olaszul paradicsomot jelent. Gianni Annoni a Miele konyhai készülékek mellett tette le a voksát. Elmondása szerint a Miele készülékeket elég csak bekapcsolni és beállítani, majd nyugodtan csinálhatunk mellette bármi mást, a készülő étel felől nyugodtak lehetünk. Másik érve, hogy a Miele egészségesebb főzési technikákat is nyújt, ami mai világunkban kiemelkedő szerepet játszik.

Menü: Aperitivo - Vendégváró falatok, Aranchini rizsgolyók, Szicília töltött focacchia sütőben kelesztett, Pecorini sajtfelfújt házi paradicsom lekvárral, Lazachab kapros citrusöntettel, Pasta della Casa: Házi scalatelli tészta garnélarákos datterino paradicsomos ragúval forgatva, Dolce Vita – Desszert, Cannoli – tésztarolád ricottakrémmel töltve,Csokoládétorta, ahogy a nagyim csinálta alla Alaessandro

Rendszeresen megrendezésre kerülő tematikus eseményeink között mindenki megtalálja a kedvére valót: https://miele.hu/hu/rendezvenyek/


 




forrás: sajtóanyag