Programok

MONADNOCK architects: Threefold Presence – Előadás

2023.03.22. 09:48

Az idén 25 éves BME DLA előadássorozattal ünnepli az évfordulót, melynek első meghívott előadója Job Floris, a holland Monadnock iroda társalapítója. A március 29-i előadás minden érdeklődő számára nyitott.

A BME Építőművészeti Doktori Iskola idén ünnepli 25 évvel ezelőtti megalakulását. A negyedszázados jubileum ünneplését az ÉDI vezetősége nem egyetlen rendezvény szervezésével szeretné színessé tenni: egyszeri csillogó esemény helyett a tanulmányi félévet szolgáló, színvonalas előadások és az iskola működését segítő strukturális fejlesztések jelentik. Jelmondatunk is lehetne Ady Endre verssora: "Száz bús vasárnap helyett / Sok, víg hétköznapot!"

A jubileumi év első nyitott rendezvénye Job Floris előadása lesz. A holland építész a rotterdami székhelyű Monadnock iroda társalapítója Sandor Naus-szal. Munkásságukban az építészeti praxis mellett az elméleti kutatói és az oktatói tevékenység is nagy szerepet játszik. Floris 2008 és 2018 között az OASE magazin szerkesztője, 2010-2018 között a Rotterdami Építészeti és Várostervezési Akadémia mesterképzésének vezetője volt, jelenleg vendégprofesszori státuszban tanít Lausanne-ban. Most a Doktori Iskola ez évi témájához kötődően és a BME Építészmérnöki karának támogatásával a holland építészet sajátosságairól, identitáskereséséről osztja meg gondolatait saját szakmai tapasztalataira támaszkodva.

A március 29-i előadást szeretettel ajánljuk minden érdeklődő figyelmébe!