Programok

Mozgástér - pódium beszélgetés és kiállítás

2014.04.14. 14:43

Az eltérő területek közötti párbeszéd előmozdítása érdekében április 15-én Mozgástér címen kerekasztal-beszélgetést és kiállítást szervez a MOME Transferlab a hallgatók terveiből és makettjeiből. A meghívottak között a szociológia, az építészet, a munkaerőpiac, a fogyatékosságtudomány szakértői, valamint az éttermet üzemeltető alapítvány vezetői kapnak helyet.

Helyszín és időpont:
Katona K:antin (Budapest V., Petőfi Sándor utca 6.)
2014. április 15. 18:00

tervbemutató|kiállítás|pódiumbeszélgetés

Az egyetem építészeti tanszéke felfigyelt rá, hogy a szekszárdi Kék Madár Alapítvány által üzemeltetett Ízlelő Családbarát Étterem milyen hatékonyan és Magyarországon különleges módon vállalja fel a fogyatékkal élők munkahelyi integrációját - ezáltal túl is mutat önmagán, és a társadalmi láthatóság szélesebb kérdésköréhez vezet.

2013 tavaszán a hallgatók azt a feladatot kapták, hogy dolgozzanak ki korszerű, szép, és a speciális céloknak megfelelő átalakítási terveket az étterem számára. Egyúttal rá kívántak mutatni arra is, hogy a társadalmi kohéziót szolgáló folyamatok ereje növelhető az érintett - gazdasági, társadalmi, politikai, kulturális, technológiai, építészeti - szereplők erőinek egyesítésével.

Az eltérő területek közötti párbeszéd előmozdítása érdekében április 15-én Mozgástér címen kerekasztal-beszélgetést és kiállítást szervezünk a hallgatók terveiből és makettjeiből. A meghívottak között a szociológia, az építészet, a munkaerőpiac, a fogyatékosságtudomány szakértői, valamint az éttermet üzemeltető alapítvány vezetői kapnak helyet.

MOME TransferLab