Pályázatok

Nemzetközi pályázat – Incheon 2009

2009.01.21. 14:46

A feladat egy környezetbarát negyed komplex rendezési tervének elkészítése zöldmezős beruházásként a „Songdo International City” területén.
határidők:
jelentkezés: március 27-ig
kérdések leadása: február 2- március 27.
pályamunkák leadása: június 30.

A dél-koreai Incheon városa nemzetközi pályázatot hirdet diákok részére környezetbarát városnegyed komplex rendezési tervének elkészítésére a „Songdo International City” területén.

határidők:
jelentkezés: március 27-ig
kérdések leadása: február 2- március 27.
pályamunkák leadása: június 30.

kiosztható díjak
:
nagydíj: 10 000 dollár
aranyérem (3 db): 5000 dollár
ezüstérem (6 db): 3000 dollár
bronzérem (10 db): 2000 dollár

A nyertes pályázatokat kiállításon mutatják be 2009. augusztus 7. és október 25. között.

A 2009. évi világkiállításra és a 2014. évi Ázsiai Játékokra készülődő Incheon célja, hogy a világ  vezető metropoliszainak egyikévé váljon. Ennek érdekében évről évre nyílt nemzetközi pályázatot hirdetnek építészhallgatók számára egy-egy új városrész megtervezésére. Az idei évben a feladat egy környezetbarát negyed komplex rendezési tervének elkészítése zöldmezős beruházásként a „Songdo International City” területén. A felhívás szerint a cél egy „futurisztikus öko-közösségi negyed létrehozása, ahol megvalósul az emberek, a környezet és a csúcstechnológia harmóniája”. A vízparti fekvésű tervezési terület nagysága 1 677 704 m². Az Incheon Szabadkereskedelmi Zónához tartozó negyed elsősorban multinacionális vállalatok kelet-ázsiai központjai számára épülő irodákat foglalna magában, valamint egy konferencia- és kiállítási központot. A pályaművektől elvárják, hogy fektessenek különös hangsúlyt a környezetbarát, energiatakarékos megoldások és az információs technológiák alkalmazására, és érvényesítsék a tervezés során a közösségi szempontokat. A pályázat angol nyelvű.

Részletes információk a honlapon.