Programok

Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok

2017.11.03. 11:47

Tizennegyedik alkalommal tartják a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok című szakmai programsorozatot, melynek keretében Magyarországon 2009 óta látogathatók passzívházak és alacsonyenergiás épületek. Idén a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívház Magyarország (PHM) szervezésében, november 10. és 12. között várható a szakmai rendezvény.

A rendezvényen első kézből ismerhetünk meg megépült vagy építés alatt álló, hazai passzívházakat és alacsonyenergiás házakat, tájékozódhatunk a részletekről, kérdezhetünk a közreműködőktől és tulajdonosoktól. A szakmai napok alkalmat adnak arra, hogy hasonló érdeklődésű emberekkel találkozzunk. Minthogy az egész világon vannak hasonló rendezvények, több ezer ember látogatja a nyitva álló házakat.

A rendezvényen egy üdülést is lehet nyerni is, amelyet az Alpokban, a Garda tó közelében található passzívház hotelben lehet tölteni. Ehhez a látogatóknak és tulajdonosoknak csak egy twitter üzenetet kell küldeni a #iPHopendays hashtaggal. Ezen felül a tulajdonosok számára PHPP9, illetve egynapos tanfolyami részvétel nyerhető a 22. Nemzetközi Passzívház Konferencián, Münchenben, 2018-ban.

A Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok 2017 hazai programsorozata

A Passzívház Magyarország Egyesület (PHM) által szervezett Passzívház Nyílt Napokon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A bemutatók központi témája az energiahatékonyság, a passzívház-technológia és a minőségbiztosítás. 

Idén is szakmai nappal indul a programsorozat, melynek passzívház komponenseket gyártó és forgalmazó cégek bemutatótermei adnak otthont. A 2017-ben látogatható épületek között megtalálhatjuk a Meséskert passzívház óvodát, új és épülő társasházakat, lakóházakat, és egy orvosi rendelőt is; a helyszínek Budapest, Gödöllő, Szada, Vértestolna, Tata, Nagytarcsa, Szeged, Zsámbék, Szentendre, Budaörs.

A Nemzetközi Passzívház Nyílt napok keretében hazánkban látogatható épületek körét, a nyílt nap időpontjait a Passzívház Magyarország honlapján, valamint a rendezvény weboldalán teszik közzé a szervezők. 

A csoportos látogatásokra ezen az email címen (phnyiltnap2017@gmail.com) lehet jelentkezni. A jelentkezés írásban történik, a korlátozott férőhelyek miatt a jelentkezési sorrendet veszik figyelembe a szervezők, részvétel kizárólag a szervezők írásos visszaigazolásával lehetséges. Az egyénileg látogatható épületeknél egyénileg kell jelentkezni az épületnél megadott elérhetőségen, egyeztetve a látogatás részleteit.

A részletes program itt található.

A program díjmentes. Az étkezésről és közlekedésről a résztvevők egyénileg gondoskodnak. A csoportosan látogatható épületekhez saját szervezésben, egyénileg kell a közlekedést megoldaniuk a regisztrált jelentkezőknek. 

A programsorozat a Passzívház Magyarország Egyesület szervezésében valósul meg, a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok (International Passive House Open Days) programsorozat részeként. A tervezett program változhat.

Időpont: 2017. november 10-12.
Helyszínek: Internorm bemutatóterem, Helios bemutatóterem, REHAU bemutatóterem