Pályázatok

Oktatási és képzőközpont Marokkóban - nemzetközi építészeti pályázat

2010.03.23. 13:56

A Fondation Alliances nemzetközi építészeti pályázatot hirdet fenntartható fejlődést oktató szakképzőközpont tervezésére. Beadási határidő: 2010. április 6. 12.00 óra

A Fondation Alliances nemzetközi építészeti pályázatot hirdet fenntartható fejlődést oktató szakképzőközpont tervezésére. A példamutatónak szánt épület helyszíne a marokkói Marrakech-től 9 kilométerre elterülő, kivitelezés alatt álló új város, Chwiter északi részén található. A képzőközpontban oktatásnak, kutatásnak és kísérleti projekteknek helyet adó helyiségek, valamint étkezde, információs központ és egy amfiteátrum kap majd helyet. A pályázat, az UNESCO nemzetközi építészeti és várostervezési pályázatairól szóló ajánlásával összhangban, az UIA (Nemzetközi Építészunió) jóváhagyásával került kiírásra.

A pályázat kétfordulós, az első, jelentkezési forduló után a 4-6 kiválasztott pályázó csoportot névmegjelölés nélküli második, tervezési fordulóra hívják meg. A pályázatra való jelentkezéseknek pdf formátumban tartalmazniuk kell a csoport tagjainak adatait és hátterének leírását; a tervezői jogosultság jogi dokumentumait; öt hasonló jellegű projekt bemutatását; az elmúlt öt évben készült terveket és épületeket; kísérőlevelet és egy, a csoportot és a kiválasztott öt projektet bemutató prezentációt. A pályázat nyelve francia és angol.

A pályázó csoportokban az alábbi tagoknak kell részt vennie:

  • a csoportot vezető építész
  • kivitelezésre is alkalmas termikus szakterületű konzulens
  • szerkezettervező konzulens
  • tájtervező
  • infrastrukturális konzulens

A pályázó csoport munkájában a pályázat során, de legkésőbb a nyertes pályázó csoporttal megkötendő szerződés idején egy Marokkóban tervezői jogosultsággal rendelkező marokkói építésznek is részt kell vennie.

A zsűri tagjai:
Alami Lazraq, Saïd Mouline, Robert Lyon, Dominique Gauzin-Müller, Fabrizzio Tucci, Albert Dubler, Nikos Fintikakis, a helyi közösség, valamint a marokkói építészek egy-egy képviselője.

Beadási határidő: 2010. április 6. 12.00 óra
A második forduló résztvevőinek kiválasztása: 2010. április 9.
A második forduló beadási határideje: 2010. június 25.
A makettek beérkezési határideje: 2010. július 9.
Díjazás: 1. díj 30.000 EUR, 2. díj 20.000 EUR, 3. díj 10.000 EUR
A második fordulóra meghívott pályázó csoportok 15.000 EUR-t kapnak.

További információ:
Competition secretariat
Eo-cité – 4 cité Paradis – 75010 Paris
chwiter/kukac/eocite.fr