Nézőpontok/Vélemény

Ön szerint a Liget Budapest?

2014.02.14. 13:08

A LIGET BUDAPEST+ koncepciót kidolgozó munkacsoport kérdőíve most megszólítja a szakmát és az érdeklődő laikusokat. Szóval merre tovább Városliget?

A Városliget+ alternatív koncepciót megfogalmazó munkacsoport tagjai a publikált anyag végállapotához parázs szakmai vitákon és külső szakértők megkérdezése után jutott el. A munkacsoport tagjai ennek során a csoporton belül is közvélemény kutatást tartottak maguk között, hogy a legfontosabb irányokat többségi álláspontként tudják képviselni. 

Tekintettel arra, hogy maga Baán László kormánybiztos is szorgalmazza az ezzel kapcsolatos társadalmi vitát, a legfontosabb dilemmákat a munkacsoport tagjai most a széles szakmai (és érdeklődő laikus) nyilvánosság elé szeretnék tárni. Ezért létrehoztunk egy 7 pontból álló kérdőívet, amelyen keresztül 2 perc alatt az is kifejtheti a véleményét, aki más módon nem szeretné ezt megtenni. Fontos látnunk, hogy a rendkívül nagy érdeklődésen és a pozitív személyes visszacsatolásokon túl mi a véleménye ma a közügyekben aktív társadalomnak a Múzeumi Negyed kérdéséről, ha ez a kérdésfelvetés szakmai alapon történik. Éppen ezért kérjük az Építészfórum olvasóit, hogy szánjanak egy nagyon kis időt e fontos városfejlesztési kérdés megválaszolására és teremtsenek szakmai legitimációt az egyik vagy a másik irány számára, amelyet a Projektirodával történő esetleges további egyeztetések során képviselni tudunk.

A Városliget+ független szakértői munkacsoport nevében előre is köszönjük a véleményeket! 

 

 

A koncepció érthető módon preziben