Programok

"Örömvonalak" a dabasi TRAFIK-ban

2012.03.01. 10:16

2012. március 5-től ”Örömvonalak” címmel új kiállítás lesz látható a dabasi Trafikban. A tárlat dr. Farkas Gábor, Dabas város főépítészének munkáit mutatja egy kicsit másképpen, ugyanis nem az elkészült épületek fotói lesznek láthatók, hanem azok összefoglaló grafikái, illetve utazási rajzok.

2012. március 5-től ”Örömvonalak” címmel új kiállítás lesz látható a dabasi Trafikban. A tárlat dr. Farkas Gábor, Dabas város főépítészének munkáit mutatja egy kicsit másképpen, ugyanis nem az elkészült épületek fotói lesznek láthatók, hanem azok összefoglaló grafikái, illetve utazási rajzok. Farkas Gábor életében fontos szerepet tölt be a rajzolás, hiszen saját bevallása szerint ezek a rajzok az ő ”örömvonalai”. A szakma szigorú mérnöki keretei közül kilépve, kötöttségek nélkül születnek ezek a művészi alakotások a papíron, amelyek a későbbiekben esetleg előjöhetnek megvalósuló házakon is.

 

 

 

A kiállítás megtekintését különösen ajánlják pályaválasztás előtt álló, rajzolni tudó fiatalok számára; inspiráció gyanánt!

”Mindig, amikor tömör magyarázatot akarok kapni valamilyen témára, előveszem az antik bölcsek aforizma gyűjteményét és megkeresem a választ. A legtömörebbet legszebbet a magam módján grafikailag is megpróbáltam ”lefordítani”, képileg ábrázolni - építész ”népmesei” szinten.” /dr. Farkas Gábor/

A kiállítás 2012. május 5-ig látogatható éjjel-nappal a Trafiknál (2370 Dabas, Martinovics tér 5.