Programok

Otthonok az ad-hoctól a tervezettig 2014

2014.10.06. 14:10

A Loft Interiorban a 2014-es Design Hét alkalmából megrendezett kerekasztal beszélgetésen egy szerteágazó szakma, a lakberendezés kerül a középpontba. Az október 8-án 17 órától kezdődő programon a magyar lakberendező, belsőépítész, tárgy- és bútortervező szakmák neves képviselői és gyakorlói ülnek össze egy kötetlen eszmecserére, hogy megvitassák tapasztalataikat e szakmák határairól, összefonódásairól, jelenlegi helyzetéről és státuszáról.

A résztvevők megtudhatják, mi történik a kulisszák mögött, azaz hogyan zajlik a tervezési és megvalósítási folyamat a különböző kreatív szakterületeik esetében; mennyire ismertek és elismertek ezek a szakmák hazánkban jelenleg, valamint azt is, hogy mit hozhat a jövő a tervezők számára. Szó esik majd a magyar ember stílus- és design ingereiről, fogalomtáráról és arról is, hogyan fejleszthető mindez. 

A beszélgetést Karsai Dina, enteriőrtervező moderálja, aki a Designologist alapítója és a téma szakértője. A lakberendezők és belsőépítészek közül képviselteti magát a rendezvényen Németh Gabriella, Nikoletti Petra, Paller Eszter és Zeibig Anna, akik különböző, de egytől egyik izgalmas utakon jutottak el jelenlegi szakmájukhoz. Rendkívüli rálátással bír az érintett területekre a szintén résztvevő Pásztor Erika, médiaművész, az epiteszforum.hu magazin főszerkesztője.

A tárgytervezők közül megismerhetik a vendégek a Moza cementlap manufaktúra alapítóját és tervezőjét, Kauker Szilviát, valamint két külföldön is sikeres hazai bútortervezőt: Kodolányi Gábort és Szikszai Lászlót.
A Loft Interior önálló programja mellett több helyszínen is jelen lesz bútoraival: a Juhos Lehel által tervezett Masina asztalt, valamint a legsikeresebb sixay furniture bútorokat állítják ki az október 4-én, 18 órakor nyitó Madeinhungary kiállításon, a Masina asztal másik típusa pedig beválogatásra került a Magyar Formatervezési Díj tárlatába is, így az október 6-án, 17 órakor megnyíló kiállításon is megtekinthető lesz.

A kerekasztal beszélgetés résztvevőinek bemutatása a Loft Interior facebook oldalán napról napra követhető, a programmal kapcsolatos részletek pedig az esemény oldalán olvashatóak.

A kerekasztal beszélgetés helyszíne: Loft Interior bemutatóterem,
1135, Budapest, Reitter Ferenc u. 8/b