Design/Belsőépítészet

Pagony Játékház – A tér, mint játék

2023.01.18. 16:34

A Pagony könyvkiadó első játékboltjába lépve felnagyított társasjátékban érezhetjük magunkat. A megrendelővel szoros együttműködésben végigtervezett és kivitelezett tér játékra és felfedezésre ösztönöz, emlékezetessé téve a látogatást gyereknek és szülőnek egyaránt.

Minőségi kiadványaikkal és társasjátékaikkal a Pagony könyvkiadó ma Magyarország vezető gyermekkönyvkiadója. A Pozsonyi úti Pagony könyvkuckó mellett nyílt meg első játékboltjuk, a Pagony Játékház. A tulajdonosok olyan befogadó, marasztaló és karakteres belsőt képzeltek el, ahova a gyerekek és szüleik szívesen visszajárnak, illetve ahol közösségi programokat is lehet tartani és minden a játékról szól.

Az alagsori bolthelyiséget felnagyított társasjátékká alakítottuk, egyetlen forma segítségével. A hatszög egyszerre variálható geometriai alapelem, társasjátékmező és a közösségi kapcsolatok szimbóluma. A padlóról falra felkúszó hatszögminta játékra és felfedezésre ösztönzi a gyerekeket. Az így kialakított fülkék és polcok, fiókok és játszóhelyek teszik emlékezetessé a látogatást, erős vizualitásuk karaktert ad a rengeteg játékkal teli boltnak.

Fontos volt, hogy minden korosztály jól érezze magát az üzletben, beleértve a szülőket is. A tér a különböző korú gyerekek számára zónákra van felosztva. A hatszögletű fafészkekben nagyobb játékokat lehet kipróbálni az ügyfelek forgalmától elkülönítve. A kisgyerekek alacsony asztalon társasjátékokat játszhatnak az eladók segítségével, vagy ha elfáradtak, a kuckókban beépített játékokkal játszhatnak vagy olvashatnak. A nagy, hatszögletű portálon áthaladva az idősebbek társasjátékokat próbálhatnak ki a jégkék 12+ szobában, ahol játékbemutatókat is tartanak. A felnagyított fa dobókockák ülőkék, bemutatóstandok és játékelemek egyszerre.

A Pagony kiadó számára fontosak a természetes anyagok, így a nyírfa rétegelt lemez bútorok mellett 100%-ban újrahasznosítható PVC padlót használtunk. Álmennyezetet nem terveztünk, a meglévő vezetékek, gerendák egységes szürke színt kaptak, mindezt a geometrikus mennyezeti világítás fogja össze. A vizuális elemekben gazdag világ jól működik: az eladók a boltbelsőt háttérként használják az online marketing során, és a játékbolt logóját is az építészeti kialakítás inspirálta.

Studio KRAFT

 

Szerk.: Borenich Levente