Programok

"Paradigmaváltás: Kreatívipar, Digitalizáció" - konferencia a Bálnában

2017.09.26. 10:22

Az Ipar 4.0. fogalom a most kibontakozó negyedik ipari forradalomra utal, mely a teljes gyártási folyamat automatizálását, intelligens vezérlését jelenti számos területen. Vagyis azt a minden kétséget kizáróan általános globális jelenséget, hogy már a fizikai és virtuális világ metszetében vagyunk. Érdemes elnézni október 12-én a Bálnába, hogy megértsük, mit jelent ez a kreatívipar számára.

Az újítások egyre szorosabban az új globális innovációs modulokra épülnek. A korábban jellemzően "kötött" pályán mozgó beszállítói értékláncok több dimenzióssá válnak, az egyoldalúan zárt innovációs pályát követő K+F tevékenységek hirtelen nyitottabb formát öltenek, lehetővé téve, s ösztönözve, hogy bizonyos technológiai innovációk kidolgozásában fokozatosan teret nyerjenek a közösségi gazdálkodás (sharing economy) mechanizmusai. Ez a térnyerés elősegíti, hogy megjelenjenek és erőteljesen növekedjenek a technológiai platform alapú hálózatok, előnyös belépési esélyt teremtve az új, innovatív vállalkozások számára, technológiai innovációik sikeres piacra viteli lehetőségeivel. Mindezt felismerve a Nemzetgazdasági Minisztérium és az általa életre hívott Nemzeti Technológia Platform Ipar 4.0 olyan nemzetgazdasági fejlesztési stratégiát dolgoz ki, melyben a kreatívipar kiemelt hangsúlyt kaphat.

Mit jelent mindez a kreatíviparnak? Jó példák és tanulságok, a kreatívipar kapcsolódási pontjai – ezt elemzik a szakértők a zártkörű workshopon, majd ennek eredményeiről számolnak be a délutáni plenáris ülésen. A felkért szakemberek és a kerekasztal vendégei számos pilot projektet és jó gyakorlatot felvázolva járják körül a kreatívipar lehetséges jövőstratégiáit.

Időpont: 2017. október 10., 14:00
Helyszín: Bálna Budapest (0.305 terem)

Regisztráció ezen az email címen.