Programok

Pénteken reggeli a debreceni stadion építészével

2012.05.16. 10:33

Bordás Péter, a debreceni stadion tervezője ad elő a pénteki CreativeMornings-on „Természet, tér, fény, koncepció, építészet” címmel. A húszperces előadás után kérdezni is lehet majd az építésztől, előtte pedig a szokásos módon, reggelivel várja az érdeklődőket a program a Toldi Moziban. Regisztráció szükséges.

Bordás Péter, a debreceni stadion tervezője ad elő a pénteki CreativeMornings-onTermészet, tér, fény, koncepció, építészet” címmel. A húszperces előadás után kérdezni is lehet majd az építésztől, előtte pedig a szokásos módon, reggelivel várja az érdeklődőket a program a Toldi Moziban. Regisztráció szükséges.

 

 

 

Bordás Péter a BME építészmérnöki karán diplomázott. Pályáját a MÁV Tervező Intézetben kezdte, majd 2000–2006 között a Zoboki–Demeter & Társai Építésziroda projektépítészeként dolgozott, ahol többek között a Művészetek Palotája tervezési munkálataiban is részt vett.

Saját irodáját BORD Építész Stúdió néven 2006-ban hozta létre, azóta számos pályázati győzelemmel illetve megvalósult épülettel büszkélkedhet. A Varsói Koncertterem megtervezésére kiírt pályázaton kiemelt megvételben részesült, a Renova cégcsoport skolkovoi központi épületének megtervezésére kiírt pályázatán pedig megbízást nyert. Megépült munkái közül kiemelkedik az etyeki Korda Filmpark letisztult, áttekinthető, lebegni látszó látogatóközpontja, a mádi Moonvalley borászat egyszerre régi és új épülete, valamint a Villa Budapest, melyben olyan nemzetközi szaktekintélyekkel volt alkalma együtt dolgozni, mint Ron Arad és Tadao Ando.

Bordás Péter művészetében kiemelten fontosnak tartja a környezet és épület kölcsönhatását, ezek egymással való kapcsolatát, illetve a kortárs technológiák, anyagok és formanyelv használatát. Feladatának tekinti a nemzetközi pályázatokon való rendszeres részvételt, amelyek újabb és újabb kihívást jelentenek számára.

A New Yorkban alapított, mára több mint húsz világvárosban jelen lévő CreativeMornings Budapesten 2011 decemberében indult. Azóta havonta egyszer, minden harmadik pénteken várja az érdeklődőket egy kreatív alkotó előadásával. A kapu 8:30-kor nyílik a Toldi Moziban, az előadás 9:00-kor kezdődik, és tíz órára már mindenki a munkahelyén lehet. A program ingyenes, de regisztráció szükséges az Eventbrite oldalán.