Pályázatok/Magyar

Ray Rezső Vilmos-díj pályázati felhívás

2017.02.14. 15:30

A díjat Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata alapította, és azoknak a tervezőknek vagy építtetőknek adományozható, akik városépítészeti alkotásukkal közreműködnek a kerületi épített környezet minőségének jelentős javításában, hozzájárulnak a kerületben létesült épületek építészeti színvonalának emeléséhez. Határidő: 2017. március 31.

Az építészeti nívódíj pályázat célja, hogy segítségével feltárjuk, értékeljük és közzétegyük a jelentős helyi városépítészeti alkotásokat, kiemelkedő építészeti és mérnöki teljesítményeket. További célja a pályázatnak, hogy széles körben hasznosítható javaslatokat adjon az egyedi tájérték, a településkép, a településkarakter, az értékes épületegyüttes, épület, képzőművészeti alkotás, stb. szakszerű megőrzéséhez.

A nívódíj az elmúlt öt év során megvalósult alkotások díjazására szolgál.

A díj elnyerésére – a 8/2016. (IV.04.) önkormányzati rendelet 6.§ (1) pontja szerinti – pályázati anyag benyújtásával lehet pályázni, mellékelve a szükséges – a 1. számú melléklet szerinti – jelentkezési lapot és nyilatkozatot. A díjra a pályázatot 2017. március 31-ig – a Polgármesterhez címezve – lehet benyújtani.

A díj adományozásáról a Bíráló Bizottság szakmai ajánlása alapján a Képviselő-testület dönt. A díjat a Polgármester a Kerület Napja alkalmából rendezett ünnepségen (június 21-én) adja át. A díjjal oklevél, az épület falára helyezhető, elismerést feltüntető tábla és pénzjutalom jár.

A pályázattal kapcsolatos formai és tartalmi követelmények a rendeletben szerepelnek, amely az önkormányzati rendelettárban, itt érhető el.