Programok

RE-ACTivate Budapest – Szabó Lilla online előadása

2022.02.07. 15:57

Budapesti klímakirakós című, hiánypótló cikksorozatunk tavaly ősszel indult az Építészfórumon. A sorozat írója, az ETH Zürich-en diplomát szerzett, főként klimatikus témákkal és ezek urbanisztikai vonatkozásaival foglalkozó építész, Szabó Lilla február 8-án este online előadás keretében is beszámol kutatásának legfontosabb aspektusairól. 

Szabó Lilla építész (ETH) és tájépítész (BCE) képzésben részesült és mindkét területen többéves svájci szakmai tapasztalattal rendelkezik. Két éve foglalkozik intenzíven klimatikus témákkal és a városok éghajlati alkalmazkodásával. Ebben a témában készítette ETH-s diplomamunkáját is, amely nemzetközi díjat is kapott. Lilla jelenleg az ETH DARCH Architecture and Building Systems (A/S) tanszékén dolgozik tudományos asszisztensként.

Az előadás olyan projekt-javaslatot ismertet Budapest belvárosára, amely egyszerre reagál a meglévő építészeti örökségre, az egyre változó klímára és a rossz levegőminőségre. A munka különböző léptékeket köt össze, és olyan víz- és légáramlás-hálózat kialakítását javasolja, amely nem csak átszellőzteti, de le is hűti a pesti belvárost.

Kezdet: este 7 óra, kb. 1 órás időtartam

Facebook-esemény: https://fb.me/e/27VIROiJK

ZOOM-Link: https://us02web.zoom.us/j/89949975147
 

Szabó Lilla nálunk indult cikksorozatát itt olvashatják.