Pályázatok/Magyar

Style & Draw enteriőrtervezési pályázat

2017.01.05. 11:12

A Style and Home Lakberendezési Központ nyílt pályázatot hirdet építészek, belsőépítészek, lakberendezők, enteriőrtervezők és jelenleg még tanulmányaikat folytató építész, belsőépítész és lakberendező hallgatók számára. A pályázók terveiket két feladat közül választva, a kiírásban megadott paraméterek alapján készíthetik el, a beadási határidő 2017. február 28.

A pályázat fő pontjai

A belsőépítészet/enteriőrtervezés/lakberendezés, mint szakma népszerűsítése az építkezők, lakást felújító személyek körében. Szeretnénk teret adni annak, hogy a hazai tervezők megmutathassák tehetségüket és látásmódjukat, a támogató cégek termékeinek innovatív felhasználása és enteriőrbe történő betervezése révén. A pályázattal egyúttal kiváló lehetőséget kínálunk a tervezőknek saját tevékenységük bemutatására és népszerűsítésére. Olyan enteriőrterveket várunk, melyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

 • Új, kreatív, egyedi enteriőrök kialakítása.
 • Az elképzelt helyiségekben jelenjenek meg a kiemelt gyártók termékei.
 • Megvalósíthatóság (méretben, funkcióban, és ergonómiában egyaránt)

A pályázat jellege anonim ötletpályázat, amelyen bárki részt vehet egyénileg, vagy maximum két fős csapatban (lásd részletesen a pályázati kiírás PDF-ben), aki megfelel a kiírás feltételeinek. A pályázaton a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.styleanddraw.hu honlapon (továbbiakban: weboldal) lehet.

A pályázat résztvevője lehet minden Magyarországon élő és dolgozó, ez irányú szakképesítést igazoló oklevéllel rendelkező építész, belsőépítész, lakberendező, vagy jelenleg még hallgatói státuszú személy önállóan vagy maximum két fős csapatban (a 10. pontban részletezetteknek megfelelően). A pályázó csapatok legalább egyik tagja szakirányú végzettséggel rendelkező, vagy szakirányú tanulmányait folytató személy kell legyen. A pályázó a regisztrációt követően részletes útmutatást kap az elvárt tervekkel kapcsolatban.

A pályázati feladat

A feladat a 2 megadott alaprajzból kiválasztott egyetlen lakás berendezésének megtervezése, de egy pályázó akár több pályamunkát is benyújthat. A pályázó a regisztráció után egy kódot kap, amellyel több pályázatot is feltölthet. Minden pályázat külön-külön jelenik meg az oldalon. Az alaprajzokon szereplő válaszfalak – a strangok figyelembe vételével - szabadon mozgathatók, azonban a tartó falak és a strangok helye és mérete nem változtatható! A 2 különböző alaprajzból szabadon választhat a Pályázó. Az alaprajzok és a hozzájuk tartozó metszetek, egyéb anyagok pdf-ben, és dwg formátumban, valamint ArchLine.XP pro-fileként is elérhetőek és letölthetőek a Kiíró www.styleanddraw.hu honlapjáról.

 • „A” Feladat: Kb. 60 m2 alapterületű tetőtéri lakás enteriőrjének megtervezése. Ezt a feladatot kizárólag egyéni pályázó választhatja.
 • „B” Feladat: Kb. 160 m2 alapterületű, kétszintes családi ház enteriőrjének megtervezése. Ennél a feladatnál a pályázóknak lehetőségük van egyénileg, vagy csapatban dolgozni.

3 különböző családmodellből választhatnak a Pályázók, melyek fenti alaprajzokkal szabadon variálhatók:

 • A) Egyedülálló, jól szituált, 25-30 éves fiatal otthona, aki kedveli a luxust és szeret nagy társaságot meginvitálni otthonába, gyakran fogad vendégeket.
 • B) Fiatal házaspár egyetlen kiskorú (óvodás) gyermekkel, második gyermeket egyelőre nem terveznek.
 • C) Középkorú házaspár 2 nagy (középiskolás) gyerekkel.

A feladathoz megadunk 2 stílust, amely szabadon választható és variálható a fenti családmodellekkel:

 • A) mai modern kortárs (pl. minimál, glamour, loft, urban, skandináv, stb.)
 • B) tradicionális (pl. amerikai: koloniál, gyarmati, európai: provanszi, angolszász, country, mediterrán, stb).

A pályázat lebonyolításának ídőtáblázata

 • Pályázat meghirdetésének időpontja: 2016. december 14.
 • Pályaművek leadásának határideje: 2017. február 28. 24:00
 • Közönség szavazás várható indulása: 2017. április
 • Pályázat eredményének kihirdetése és díjátadás: Construma 2017 kiállítás, Hungexpo (a pontos helyszínt és időpontot később adjuk meg).

A szakmai zsűri és közönségszavazás

A pályaművek értékelését, elbírálását a Style & Home Központ által felkért zsűri végzi. A szakmai zsűri tagjai:

 • Ács Erzsébet – a pályzáat védnöke, lakberendező, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke
 • Herczeg Tamás DLA – okleveles építész, egyetemi adjunktus;
 • Kamarás Borbála – belsőépítész,
 • Krebsz Zsuzsanna – lakberendező,
 • Nagy Andrea – lakberendező,
 • Szentesi Nóra – lakberendező / enteriőr stylist, 2004-2010 között a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke,

A pályázati anyagokat a szakmai zsűri név nélkül (anonim módon, a Pályázó kilétének ismerete nélkül) értékeli.

A digitális formában leadott anyagokat a szakmai zsűri értékelése után megjelenítjük a Kiíró www.stilusesotthon.hu weboldalán, ahol a közönség azokat megismerheti. Szavazni az interneten keresztül lehet. Az érvényes szavazatok kizárólag a kiíró www.stilusesotthon.hu weboldalán adhatók le, más (továbbosztott) oldalakon leadott szavazatokat nem tudunk figyelembe venni! A közönségdíj internetes szavazásában résztvevő szavazók között hetente vásárlási utalványt sorsolunk ki, melyek a szponzoroknál válthatók be.

A pályaművek díjazása 

Az „A” feladat, vagyis a kislakás kategória díjai:

 • Az 1. helyezett díja: a pályázatot támogató cégek felajánlanak egy 3 napos szakmai utat egy főre a soron következő, 2017 szeptemberében megrendezésre kerülő Cersai (Nemzetközi Burkolat és Fürdőszoba Felszerelés Expo) kiállításra Bolognába. A díj tartalmazza: az oda-vissza utat, a szállást, és a szakmai belépőjegyet a kiállításra.
 • A 2. helyezett díja: az Orthograph Kft., mint a pályázat támogatója, felajánl a pályázat nyertesének egy 1 éves „OrthoGraph I” licenszet (164.990,- Ft értékben), amelyet a nyertes két eszközön használhat.
 • A 3. helyezett díja: egy wellness hétvége 2 főre - 4 nap 3 éjszaka - a siófoki CE Plaza Hotelben.

A „B” feladat, vagyis a családi ház kategória díjai:

 • Az 1. helyezett díja: a pályázatot támogató cégek fődíjként felajánlanak egy szakmai utat maximum 2 fő részére a 2017. évi 100% Design és Decorex Kiállításokra Londonba. A díj tartalmazza: a repülőjegyet oda-vissza útra, 3 éjszaka szállást, 1-1 napos szakmai belépőjegyet a kiállításokra.
 • A 2. helyezett díja: a pályázatot támogató cégek felajánlanak egy három napos szakmai utat maximum két fő részére a soron következő, 2017 szeptemberében megrendezésre kerülő Cersai (Nemzetközi Burkolat és Fürdőszoba Felszerelés Expo) kiállításra Bolognába. A díj tartalmazza: az oda-vissza utat, a szállást, és a szakmai belépőjegyet a kiállításra.
 • A 3. helyezett díja: Az Orthograph Kft., mint a pályázat támogatója, felajánl a pályázat nyertesének egy 1 éves „OrthoGraph I” licenszet (164.990,- Ft értékben), amelyet a nyertes két eszközön használhat.

A Közönségszavazás díja: egy wellness hétvége 2 főre - 4 nap 3 éjszaka - a siófoki CE Plaza Hotelben.

A támogató szervezetek különdíjakat is oda fognak ítélni a kiemelkedő pályaművekért.

 

A részletes kiírás a mellékelt PDF-ben található és letölthető.