Technológia

Személyre szabható okosablak alternatívák a Deceunincktől

2022.04.08. 14:26

A Red Dot formatervezési díjas Elegant ablakprofil egy olyan intelligens konstrukciós rendszeren alapuló platform, amelynek köszönhetően a gyártók az összes szempontot figyelembe véve alakíthatják ki az adott épülethez és az igényekhez leginkább illeszkedő ablakmegoldást. A termékcsalád ráadásul most újabb alternatívákkal bővült.

Variálható, intelligens megoldások

Felújított vagy újépítésű, modern minimalista vagy hagyományos, de minden esetben minél zöldebb. Legyen szó funkcióról, műszaki paraméterekről vagy stílusról, az épületeknek ma igen sokszínű elvárásoknak kell megfelelniük, ráadásul a legtöbb esetben egyszerre. Napjaink sokrétű építészeti trendjei, személyes preferenciái, és a szigorú szabályozási környezet szabta igények egy új, okos nyílászáró generáció létrejöttét segítették elő. Az iCOR platform segítségével a különböző tokok, ablakszárnyak és dekor elemek számtalan formában párosíthatók a gyártóknál a Deceuninck Red Dot dizájndíjas Elegant termékvonalban.

A profilcsaládban megtalálható szárnyak ugyanis mind kompatibilisek az iCOR kétféle, 76, és a hamarosan érkező 84mm-es beépítési mélységű változatával, tehát ilyen beépítési mélységű tokokkal bármilyen stílus kombinálható az Elegant termékcsaládból.

Ráadásul 50 különböző stílusban választhatunk hozzájuk dekorfóliát, amelyek között megtalálhatóak egyszínű, természetes fa, színes fa és fémes hatású borítások is. Az óriási színválaszték, valamint az iCOR konstrukciós alapelvnek köszönhető kombinálhatóság révén minden elvárásunk garantáltan teljesíthető a funkcionalitás, műszaki paraméterek, fenntarthatóság és a megjelenés terén egyaránt.Széles választék

A megújult Elegant termékcsaládban minden elképzeléshez megtalálható a megfelelő darab. Aki felújításhoz keres nyílászárót, annak a hamarosan érkező Grando az ideális választás, amely a PVC-ablak hagyományos megjelenését nyújtja. A markánsabb kültéri élnek köszönhetően univerzális megoldást kínál, ezért új építésű házakhoz is alkalmas.

Az időtlen dizájnt kedvelők szívét az Infinity ablakprofil fogja rabul ejteni, amely minimalista formákkal kombinálja a hagyományos, egyenes kialakítást, így sokoldalúan használható.

Ha pedig modern hatásra van szükség, akkor az Abstract a tökéletes opció, amelynél a tokkal egy síkba eső szárny rendkívül letisztult és elegáns megjelenést kölcsönöz. Ezt a több nemzetközi dizájndíjjal is elismert, teljes vízvetős profilt széles körben alkalmazzák a legmodernebb építészeti projektekben.Kiváló műszaki paraméterek

Az iCOR megoldás optimális akusztikai, vízzárási és hőszigetelési tulajdonságokat kínál, mivel körbefutó tömítéssel fejlesztették ki. A keret belső és külső oldalának tömítésén túl a középtömítés gondoskodik a funkcionális rés termikus szétválasztásáról, ami további gátat képez például a meleg és a hideg ellen.

Az Elegant profilrendszer már önmagában is rendkívül alacsony hőátbocsátással, mindössze 0,93 W/m2K Uf-értékkel rendelkezik, így a megfelelő üveg használatával akár passzívházakhoz is alkalmas. A Deceuninck friss innovációival pedig minden eddiginél jobb szigetelés érhető el. A ThermoFibra hosszú üvegszál merevítésű ablakprofil Forthex termomerevítővel kombinálva kisebb súlyú, nagy méretű ablakok kialakítását teszi lehetővé.  A 76 milliméteres beépítési mélységnek és a 85 milliméteres szárnyszélességnek köszönhetően, illetve a különféle üvegezési vastagságok alkalmazásával pedig még tovább növelhető a szerkezet hő- és hangszigetelő képessége.Fenntarthatóságból jeles

A termékcsalád ráadásul a legújabb fenntarthatósági elvárásoknak is megfelel, hiszen minden darabja 100 százalékban újrahasznosítható. Ez is tükrözi a Deceuninck elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt. Ezt a célkitűzést szolgálja az újrahasznosító üzem is, amelyet a gyártó 2018-ban nyitott Diksmuide-ban. A létesítményben évente 45 000 tonna PVC-t tudnak újrahasznosítani, ez 2,3 millió darab régi ablaknak felel meg. Ráadásul így maga a gyártás is környezetbarátabb módon történik, hiszen a PVC újrahasznosítása 90%-kal kevesebb energiát igényel, mint egy új anyag előállítása.

Az Elegant profilok profilmagja már most is újrahasznosított műanyagból készül egyre több modell esetében, és hamarosan olyan ablakprofilok is elérhetők lesznek a Deceuninck kínálatában, amelyek száz százalékban újrahasznosított műanyagból készültek mindezt pedig a megszokott magas műszaki teljesítmény megtartása mellett.