Közélet, hírek

Új irodapark épül az I. kerületi Naphegyen

2022.02.03. 10:30

A kivitelezés már megkezdődött, a budapesti Hegyalja út mentén létesülő új irodapark, azaz az Enter Office Center neve a lokalizációra utal, mivel "Buda új kapujaként" szeretné definiálni magát. A látványtervek az építettő honlapján is elérhetőek már. 

Az együttes az Aladár utca és a Tigris utca sarkán elterülő telken épül, a Hegyalja út mentén. A fejlesztés honlapja szerint az épületek "A kategóriás, energiatakarékos, környezettudatos szemléletet közvetítő" épületek lennének, hőszívattyús hűtés-fűtéssel, passzív árnyékolástechnikai megoldásokat alkalmazva, a felszín felett egyenként bruttó 1300-1300 négyzetméter területtel számolva. Az irodapark "könnyű megközelíthetőséget, az itt élő és dolgozó emberek életminőségét szem előtt tartó zöld, parkosított környezetet" biztosít majd a honlap szerint. 


A projekt várható befejezését 2023-ra tervezik, a munkát a  tervezést, a kivitelezést és az értékesítést is jegyző Gyetvai Fivérek Zrt. bonyolította-bonyolítja le. A cég olyan beruházásokról lehet ismerős, mint az ezredforduló környékén épült, FIABCI díjazott Zsolt Udvar épületegyüttes vagy a 2006-ban épült balatonfüredi Alba Villa apartmanház.