Közélet, hírek

Újrainduló irodafejlesztés a Hungária körúton

2016.08.24. 11:00

Irodaházat építenek a Puskás Ferenc Stadion metróállomással szemben, a Hungária körúton, a több éve befejezetlenül álló épületszerkezetből. A hét szintes új irodaház kivitelezési munkáinak második ütemét a West Hungária Bau Kft. valósítja meg. 

Hét szintes irodaházat és kétszintes mélygarázst építenek a Puskás Ferenc Stadion metróállomással szemben lévő, évek óta befejezetlen betonszerkezetből. A beruházó az OTP Ingatlanbefektetési Alap. A Budapest XIV. Hungária körút 17-19. szám alatti ingatlanon meglévő szerkezetkész állapotú épület építési-szerelési munkáinak II. ütemét a West Hungária Bau Kft. (WHB) valósítja meg.

Az új irodaház második ütemében többek között közel 100 db korszerű alumínium nyílászárót építenek be, amelyek megakadályozzák a Hungária körúti forgalom intenzív zajterhelésének bejutását az épületbe. A homlokzatot a felhasznált alumínium és üveg mellett kőburkolat fogja díszíteni. A beruházás keretében mindezek mellett víz- és hőszigetelés, tetőfedés, homlokzatvilágítás készül, és villámvédelemmel is ellátják az új irodaházat. A felújítással megújulnak a két szomszédos épület tűzfalai is.

Paár Attila, a WHB Cégcsoport tulajdonosa kiemelte: „A WHB egy olyan tőkeerős magyar vállalkozás, amely számos eddigi munkáján bizonyította, hogy a magyar építőipari piac meghatározó szereplője. Büszkék vagyunk, hogy egy újabb olyan helyszínt alakíthatunk át, amellyel maradandót alkotunk Budapest városképében.

Az irodaház építésének II. ütemét várhatóan 2017 első negyedévében fejezik be. Addig is az építkezés miatt a környéken a gyalogosforgalomban és a parkolási rendben lesznek változások. Az átadásáig a beruházóról www.hungariacenter.hu címen, míg a kivitelezőről a www.whb.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

forrás: WHB