Programok

városi tájkép csoport a köztéren

2010.01.18. 07:41

az N&n galéria kiállítása január 20. és február 2. között

az N&n galéria tisztelettel meghívja önt és barátait
a molnár farkas terembe

2010. január 20-án, szerdán 19 órára a

városi tájkép csoport a köztéren

címmel megrendezett kiállítás megnyitására

a kiállítást megnyitja Z. Halmágyi Judit építész


 

a városi tájkép csoport feladatának tartja annak elősegítését, hogy az emberek szeme kinyíljon a design irányába, hogy észrevegyék a körülöttük található vizuális környezet milyen hatással van mindennapi életükre. ezért tartanak fontosnak minden olyan munkát, amely alkalmas arra, hogy közvetlenül, direkt módon tudja megszólítani az embereket.
az elsősorban formatervezéssel foglalkozó design iroda alapítói, Szöllőssy Barbara és Pyka Zsolt, 2001-ben együtt végeztek a magyar iparművészeti egyetem, formatervező szakán.
a 2004-ben alakult városi tájkép csoport, a gas de france nemzetközi design pályázaton 2. helyezést elérő, móricz zsigmond körtéri meleg kavicsokkal vált ismertté a szakma, valamint a budapesti lakosság körében.
ezt követte számos nagy horderejű projekt. a városi tájkép csoport nevéhez fűződik a mind a szakma, mind a nagyközönség körében nagy sikert aratott designkonténer elnevezésű szabadtéri design kiállítás, a kossuth téren 2007. augusztusában megépített auditérium, mint nemzetközi szinten is egyedülálló technikai megoldásokat alkalmazó speciális dallampark. a csoport rendszeresen vesz részt építészekkel együttműködve tervpályázatokon, mert vallja, hogy a város közterei, nem csupán közlekedési funkciót látnak el, hanem a városi ember számára ugyanolyan életterek, mint saját otthonuk. a 2007-es kossuth téri ötletpályázaton, két építésszel közösen létrehozott tervük II. helyezést ért el. a design csapat legutóbbi munkái: budapesti tavaszi fesztivál 2008 köztéri installációs elemeinek tervezése és kivitelezése, sanghaj 2010 tervpályázat /kiemelt megvétel, megvétel/, art-universitas program – sopron – élő mű, 2009 uszálystrand.
a városi tájkép csoport elsősorban olyan feladatokra fókuszál, melyek az élhető környezet kialakítását célozzák, ezért tartja kiemelten fontosnak a középületek, közterek átgondolt, emberközpontú megtervezését. munkáikat a kísérletezés, a különféle művészeti és technikai, technológiai területek rendhagyó kombinálása jellemzi.

a kiállítás megtekinthető: 2010. február 2-ig
következő kiállítás
gyarmathy katalin terem
február 3-tól
a budapesti építészeti nívódíj 2009 nyertesei/1.
római katolikus plébániatemplomKruppa Gábor

a galéria átmenetileg csak telefonos egyeztetés után látogatható. kérjen időpontot.

N&n galéria
1065 budapest, hajós utca 39.
+36 1 302 45 96, +36 1 301 04 50, +36 30 934 73 89
galeria/kukac/nagybalint.hu
www.nagybalint.hu