Design/Belsőépítészet

Világsikereket ünnepelt a VarroDesign

2015.12.16. 08:36

Népszerű év végi partiján ünnepelte Magyarország egyik legsikeresebb tervezőirodája, a VarroDesign a 2015-ös év nemzetközi sikereit. A Gerbeaud Átrium Termében tartott eseményen négy magyar design-világsikerre koccinthattak a meghívott vendégek. Sőt, világpremier előtt mutatták be a Varró Zoltán tervezte JAB Grandezza 2016 kollekciót.

Hong Kongban a World Luxury Hotel Awardson a VarroDesign által tervezett noszvaji Oxigén Hotel és Zen Spat választották a világ legjobb erdei luxus hoteljének (2015 Winner Global Luxury Forest Hotel). Londonban a Boutique Hotel Awards-on Európa Legjobb Wellness Spája (Europe's Best Wellness Spa) díjat kapta az Aria Hotel Budapest. New Yorkban a Waldorf Astoriában a Gold Key Awards-on a hotel design ”Oscar-díján” 360 hotel közül három kategóriában is finalistaként végzett a VarroDesign munkája az Aria Hotel Budapest (Best Hotel Luxury, Best Guest Room Luxury, Best Lobby Luxury). Végül egy világpremiert is bejelentettek: idén először fordult elő, hogy egy home-designnal foglalkozó világcég magyar tervezőt kért fel egy kollekció megtervezésére. A német JAB Anstoetz, a világ legnagyobb lakástextil cégének tulajdonosa, Ralph Anstoetz személyesen kérte fel Varró Zoltánt luxusmárkája, a Grandezza 2016-os kollekciójának megtervezésére, amelyet a Gerbeaud-ban mutattak be a világon először, megelőzve a hivatalos párizsi bemutatót.

“Nagy öröm számomra, hogy a nemzetközi díjakon és a sajtóban ma már számolni kell a magyar designnal is! Mindig fontos volt számunkra, hogy a tervezés végeredménye eredeti legyen. Olyan irányt, arculatot, egyéniséget adtunk a tereknek, hogy a betérőknek egyedi élményben legyen részük.”- magyarázza sikerének titkát Varró Zoltán.

A rangos nemzetközi elismerésekkel díjazott munkák mellett a design-iroda tervezett bisztrót Prágában, tudomány-tematikájú szállodát Szegeden, barlangfürdőt Demjénben, valamint a budai villanegyed Gerbaud-ját, az Émile-t. A munkák további eredményeként Varró Zoltán az első magyar dizájner, akivel a félmillió példányban megjelenő rangos belsőépítészeti magazin, az Interia nagyinterjút készített.


 

JAB Anstoetz - JAB Grandezza 2016 by Zoltán Varró

A világ egyik legnagyobb textilipari cége 1946-ban alakult Németországban, ma már 5 kontinens 80 országában van jelen. Grandezza, azaz Nagyszerűség névre keresztelt márkájuk a luxus szimbóluma. A JAB történetében először a 2016-os kollekció megtervezésére külföldi dizájnert kértek fel. Ralph Anstoetz, a JAB elnöke sok éve követi figyelemmel Varró Zoltán munkásságát. A magyar tervező különleges alkotása egy luxust és dekadenciát ötvöző kollekció lett, melyet a harmincas évek Budapestjének legendás mulatója az Arizóna ihletett, és a DIVA elnevezést kapta.

forrás: sajtóközlemény