Technológia

Világversenyképes szakemberképzés indul

2017.03.06. 13:14

Professzionális szakember képzési program indul, melynek keretében világszínvonalú tudáshoz, valamint folyamatos szakmai és üzleti támogatáshoz juthatnak a résztvevők – jelentette be a Markovich Béla a Mapei ügyvezetője, a Magyar Országos Építőipari Szakember Találkozón.

A Mapei Kft. elindítja az Ideális Szakember Képzés programját. A képzést sikeresen elvégző szakemberek képesek lesznek - családi ház szinten - minden építési problémára megoldást adni. Mindezt világszínvonalú hatékonysággal és szakmai kultúrával, mellyel kivívhatják a megrendelők és társadalom megbecsülését.

Emellett a képzést teljesítő szakemberek folyamatos szakmai és üzleti támogatást kapnak: hivatalosan használhatják a Mapei nevét és szakember ajánló rendszereit, melynek révén megbízásokhoz juthatnak.

"Ez az iparág egyetlen esélye. Csak így lehet hosszú távon megoldást találni a kínzó szakemberhiányra. Vissza kell állítani az iparág anyagi és erkölcsi megbecsülését, ezáltal újra vonzóvá válhat a fiatalok számára. Azonban ehhez először nekünk magunknak, az építőipar szereplőinek kell változnunk." – jelentette ki Markovich Béla.

Hatékonysági problémák: még félmunka sem!

Tény, hogy a következő 20 évben nem fog annyi építőipari szakember kijönni az iskolákból mint amire szükség van! Ezért óriási jelentősége van a hatékonyság növelésének. A magyar építőipar legnagyobb kihívása a hatékonysági problémák megoldása. A 28 európai ország hatékonysági listájában a magyar építőipar az utolsó egyharmadban van. Egy magyar szakember termelési értéke egynegyede(!) német kollégájához képest.

Holott 25 éve Németország és Ausztria is a mai magyar állapotokhoz hasonló szakemberhiánnyal szembesült és sikeresen megoldották: a német építőipar ma feleannyi emberrel dolgozik mint 15 évvel ezelőtt és növelte a termelését – mondta köszöntőjében Koji László az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.

Új szemlélet, új megoldások

Az eseményen bemutatátták a Magyar Építőipari Szakemberek Közössége által indított csoportos biztosítási programot, melynek keretében a szakemberek számára kedvezményesen érhető el a januártól kötelező szakmai felelősségbiztosítás. A nap programjában szakmai és vállalkozási témájú előadások, valamint szakmai kiállítás és vásár szerepelt.

"Óriási szükség van a megújulásra, mert a mai problémákra, mint a szakemberhiány és a hatékonyság javítása, új szemléletre van szükség. Úgy gondolom, ezzel visszakerülhet az építőipar a rendes kerékvágásba, ahol mindig is a helye volt és visszanyeri azt az anyagi és erkölcsi elismerést amit valójában megérdemel." – mondta Markovich Béla.

forrás: sajtóközlemény