Programok

Zsolnay Kulturális Negyed / tervpályázat helyszínbejárás

2008.01.16. 11:17

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program jegyében meghirdetett tervpályázat kapcsán
helyszínbejárás 2008. január 25-én 11.00 órakor

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. január 3-án írta ki a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program jegyében a Zsolnay Kulturális Negyed tervpályázatát.
A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program egyik megfogalmazott célja a kulturális várostervezés és városfejlesztés egy olyan új kultúrpolitika alapján, amely a kultúrát és a művészeteket nem egyszerűen önálló értéknek, hanem a városias életformák alapelemeinek tekinti, ezzel segítve elő a város megújhodását és részben gazdasági fejlődését is. Ezen program egyik kulcsprojektje a jelenlegi Zsolnay Gyár megújítása. A Zsolnay név, mint Pécs városának védjegye új pozícióba kell, hogy kerüljön. Ennek megfelelően a jelenlegi gyár- és épület együttest meg kell újítani.

A Zsolnay Kulturális Negyed olyan hely, ahol a Zsolnay család az építészet és a kultúra között a művészet és a kultúrtörténet segítségével elgondolkodtató és költői kapcsolatokat hozott létre egykor és hozhat létre ma az alkotók, az új tartalom, a képi nyelv, hagyományaink, tradícióink architektúrája között.

A Zsolnay Gyár északi bejáratához (Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.) várják mindazokat, akik 2008. január 25-én 11 órakor csatlakozni szeretnének a Zsolnay Kulturális Negyed tervpályázata kapcsán meghirdetett helyszínbejáráshoz.