építészet : környezet : innováció

Pro Régió Díj 2011

Március 15. alkalmából dr. Pintér Sándor Pro Régió-díjat adományozott dr. Lados Mihálynak, Pásztor Istvánnak, dr. Kollányi Lászlónak, Schwertner János, Sziklágyi Domokosnak, Erdélyi Zsófiának, dr. Balogh Ákosnak, Bohli Antalnak, dr. Ónodi Gábornak és dr. Rácz Tamásnak.

2011. március 10-én a terület- és regionális fejlesztés, a térségi együttműködés előmozdítása, a társadalom, a gazdaság és a környezet összehangolt fejlesztése terén végzett kiemelkedő tevékenység elismeréseként március 15-e alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter Pro Régió Díjat adományozott:

 

Pro Régió Díj átadás 2011. március 10. - fotó: Bardóczi Sándor
Pro Régió Díj átadás 2011. március 10. - fotó: Bardóczi Sándor
Pro Régió Díj átadás 2011. március 10. - fotó: Bardóczi Sándor
 

 

Dr. Lados Mihály, az MTA Regionális Kutatások Központja nyugat-dunántúli Intézetének vezetője részére, a hazai és nemzetközi területi és önkormányzati gazdálkodással kapcsolatos területfejlesztési tervezés és kutatás terén végzett kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként.

Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Autonóm Tanács alelnökének, a Vajdaság területén a magyar-szerb területfejlesztési együttműködés kialakításában és megerősítésében betöltött kiemelkedő szerepének elismeréseként.

Dr. Kollányi László, a Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának egyetemi docense részére, a tájtervezésben és a területrendezési tervezésben a térinformatikai eszközök magas színvonalú alkalmazása terén végzett kiváló munkásságáért.

Schwertner Jánosnak, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Földrajz és Földtudományi Intézet egyetemi oktatójának, a hazai, kiváltképp a Dél-alföldi régióban végzett, a területfejlesztési intézményrendszer kiépítésében, valamint a területfejlesztés társadalmasításában végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Szilágyi Domokos, a Dél-dunántúli régió nyugalmazott állami főépítész-helyettese részére, a Dél-dunántúli régióban a terület- és településfejlesztés, valamint –rendezés szakigazgatása terén végzett több évtizedes kimagasló tevékenysége elismeréseként.

 

Pro Régió Díj átadás 2011. március 10. - fotó: Bardóczi Sándor
dr. Balogh Ákos
balról: Erdélyi Zsófia, dr. Kollányi László, dr. Lados Mihály, dr. Rácz Tamás, dr. Ónodi Gábor - fotó: Bardóczi Sándor
 

 

Erdélyi Zsófiának, a VÁTI Nonprofit Kft. nyugalmazott közlekedési szakmérnökének, a regionális és területrendezési tervek közlekedési szakági megalapozásában, valamint a külterületi nyomvonalas létesítmények nyilvántartásában végzett kiemelkedő munkásságáért.

Dr. Balogh Ákos, a Viriditas Bt. nyugalmazott ügyvezetője részére, a területi és települési tervezés, leginkább a tervek közötti integrációt segítő transzintegratív modell kidolgozása terén végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként.

Bohli Antalnak, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara elnökének, Tolna megye és egyben a Dél-dunántúli Régió fejlesztésében betöltött több évtizedes kiemelkedő munkásságáért.

Dr. Ónodi Gábor, a Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetének Igazgatója részére, a terület- és településfejlesztés, kiváltképp a falvak és tanyák fejlesztése terén végzett kiemelkedő oktatói, kutatói és tervezői tevékenysége elismeréseként.

Dr. Rácz Tamásnak, az ÖKOPLAN GIS Kft. ügyvezetőjének, a Felső- Duna-szakasz és a Szigetköz vízvédelmével, vízpótlásával kapcsolatos tervek készítésében betöltött kimagasló szerepének elismeréseként.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Pro Régió Díj
 

vélemény írásához jelentkezzen be »