építészet : környezet : innováció

Sikerrel zárult a Creaton bemutatja: Alaprajz Tervezői Napok 2010

Az első alkalommal megrendezett konferencia-sorozaton 6 hét alatt 12 helyszínen közel 1400 szakember hallgathatott szakmai előadásokat környezettudatos kreatív megoldásokról.

A rendezvényen a témához kapcsolódó cégek legfrissebb újdonságait bemutató prezentációk mellett, olyan neves építészektől és szakemberektől hangzott el egy-egy bevezető előadás, mint Ferencz Marcel DLA építész, a Debreceni Egyetem Építész Tanszék tanszékvezetője, Czigány Tamás DLA építész a Győri Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszék vezetője, és Bodrossy Attila építész, a korábbi tanszékvezető, Kálmán Ernő DLA építész, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, Balogh Balázs DLA építész, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rajzi és Formaismereti Tanszékének vezetője.

 

 
Alaprajz Tervezői Napok 2010
Alaprajz Tervezői Napok 2010, Békéscsaba

 

A nyitó előadások megtartására felkért, a magyar építészet jelentős képviselői érdekes áttekintést adtak a győri, debreceni, valamint a budapesti építész oktatás egy-egy szeletéből, de volt olyan helyszín, ahol a nemzetközi építészeti kapcsolataink jelentőségéről esett szó.

Az Alaprajz Tervezői Napok 2010. évi 12 helyszínén, Győrben, Pécsett, Szegeden, Békéscsabán, Veszprémben, Budapesten, Kecskeméten, Kaposváron, Debrecenben, Zalaegerszegen, valamint Miskolcon és Székesfehérváron Dr. Széll Mária és Dr. Tóth Elek, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magasépítési Tanszékének vezetője és tanszékvezető-helyettese a szerelt átszellőztetett homlokzatok épületfizikájáról tartott előadása az elmúlt években életbe lépett európai szabvány-harmonizációból adódó összefüggéseket ismertette. Az előadás során bizonyítást nyertek az így kialakított szerkezeteknek – főleg a nyári hővédelemben nyújtott – kedvező hatásai. A résztvevők meggyőződhettek arról, hogy az energia megtakarítást lehetővé tevő építési megoldásokat érdemes betervezni.

Szinte minden helyszínen felmerült a kérdés, hogyan lehet az elhangzott előadások anyagát megkapni. Amennyiben Ön is szeretne hozzájutni CD-n, úgy kérjük írjon egy rövid mailt az info/kukac/creaton.hu e-mail címre.

 

Alaprajz Tervezői Napok 2010, Budapest
Alaprajz Tervezői Napok 2010, Kecskemét
 

 

A konferenciasorozat szakmai színvonalát a védnökség vállalásával ismerte el a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége, Magyar Téglás Szövetség, és az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége.
A Magyar Építész Kamara által rendelkezésre bocsátott kísérő kiállítást a rendezvény-sorozatot látogatói minden helyszínen megtekintették. Ennek tablói a 2009 tavaszán megjelent Építész Évkönyv anyagából készültek és az elmúlt egy-két év érdekes és értékes építészeti alkotásait mutatták be.

A nagy sikerre való tekintettel 2011-ben, január-március hónapokban a Creaton Hungary Kft. szervezésében ismét sor kerül a TETŐPONT Konferencia-sorozatra.

További információ: Build-Communication Kft: info/kukac/buildmarketing.hu - T: (23) 611-028

vélemény írásához jelentkezzen be »