építészet : környezet : innováció

Színtiszta megjelenés szálcement homlokzatburkolattal

A természetes anyagból készült, elegáns Equitone [linea] szálcement homlokzatburkoló lapok megjelenésük óta díszítenek közintézményeket és családi házakat. Nemzetközi szinten is érzékelhető az anyag iránti szakmai érdeklődés, mely sokszor termékfejlesztési javaslatokkal is párosul. Példa erre az alábbiakban bemutatott, új, fehér színben ragyogó árnyalat megszületése, mely a fényviszonyok hatására dinamikus fényjátékba kezd.

A [linea], az Equitone termékcsalád legújabb tagja, nem éghető, anyagában színezett szálcement homlokzatburkolat. Az anyag 3D felületének segítségével csaknem játszik a fénnyel és árnyékkal, hiszen a napsütés változó hajlásszögének köszönhetően a nap bármely pillanatában különböző megjelenést biztosít. A [linea] a teljes keresztmetszetében egységes színű [tectiva] anyag testvére, vonalas szerkezete kiemeli a szálcement anyag elegáns és finom textúráját. Mint a család legújabb tagja, a tervezők körében igen kedvelt. A megszokott lapméretekben áll rendelkezésre, amely könnyen alakítható, tetszés szerint formálható. A lapok nagytáblás méretekben készülnek, de azok darabolása, szabása továbbra is adott, így a tervezőnek alkalma van a korlátlan lehetőségek felfedezésére.

Inspiráció fehérben

A [linea] termékcsoport kapcsán számos pozitív visszajelzés érkezett építészektől, tervezőktől és kivitelezőktől egyaránt. Ez inspirálta a termékfejlesztést és az új szín bevezetését. Az Equitone 2018 szeptemberében Bukarest és Kolozsvár után Budapesten, építészeknek szóló exkluzív rendezvényen mutatta be az új, fehér színű EQUITONE [linea] LT 90 homlokzatburkoló lapot több mint 100 szakembernek.


Equitone [linea]


Az inspiráló fehér szín tiszta, letisztult, üde és ragyogó megjelenést biztosít az épületnek. Az építészek által ellenőrzött és elfogadott, jóváhagyott fehér színű szálcement lapok beépítése és kezelése természetesen ugyanúgy működik, mint a többi [linea] termék esetében. A gyári specifikációk a [tectiva] termék és további két színű [linea] alapján készült.

Az Equitone szerelt, átszellőztetett homlokzatburkolati lapok várható élettartama még a legkedvezőtlenebb időjárási körülmények között is meghaladja az 50 évet. 8 mm-es vastagságságuk mellett nagytáblás (3m x 1,25 m-ig) kialakításban is elérhetőek kimagasló fizikai tulajdonságainak köszönhetően. Rögzítésük fa és alumínium alszerkezetre is lehetséges, rejtett vagy látszó rögzítés segítségével. Az átszellőztetett, nagytáblás, szerelt szálcement homlokzatburkolat könnyű és karcsú, nyersanyag felhasználása igen alacsony. A cég EPD tanúsítványa jól mutatja a termék kedvező ökológiai lábnyomát előállítása, használata és újrafelhasználása során.

Equitone