építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

nooi - Red Dot díjas, forradalmian egyszerű sorolható szék

megvásárolható: Eon Projekt&Design Kft.
Az osztrák Wiesner–Hager nooi modellje a sorolható székek kínálatát forradalmasítja. A cég a nooi székkel elsőként prezentált egy olyan innovatív székcsaládot, amely sorolóelem használata nélkül kifejezetten egyszerűvé és gyorssá teszi az előadótermek széksorainak összeállítását és szétszedését. A nooi éppen annyira esztétikus, mint amennyire egyszerű, letisztult. A szék 2015-ben red dot design díjat kapott.

A székcsaládot a neunzig design tervezői alkották. Az volt a szándékuk, hogy a különböző vázszerkezetek és az azonos palásttípus használatával a szék minden fontos kommunikációs térben megállja a helyét és egységes megjelenést biztosítson a teljes épület vagy iroda belsőépítészetében: legyen szó a nagytermek széksorairól, szemináriumi- és tréningtermek, tárgyalók, kávézók vagy várakozó - és tranzit zónák berendezéséről.

nooi székcsalád


A székcsalád középpontjában a 4-lábas előadótermi szék áll, amelynek újdonsága a sorolóelem nélküli sorolhatóságban rejlik: a székek minden esetben balról jobbra csatlakoztathatók úgy, hogy a következő szék lábazata a megelőző lábazatára felülről rácsúsztatható. Ez a szimpla és intelligens megoldás a karfa nélküli és a karfás kivitel esetében is elérhető.

A nooi egyik nagy előnye, hogy ennek az elrendezési megoldásnak köszönhetően szélesebb az üléslap, ami kényelmesebb ülést tesz lehetővé. Látványvilága esztétikus és egyszerű, mivel szemünk kevesebb széklábat lát. A székek a háttámlán elhelyezhető műanyag lapocskák segítségével számozhatóak. A rakásolás és tárolás gyors és egyszerű: függőlegesen 15 szék rakható egymásba, így a rakat kis helyen is biztonságosan elfér.

nooi székcsalád

Tekintse meg a székek sorolásáról készült videót> 

A székcsalád további tagjai: egy rakásolható, szánkótalpas szék speciálisan a több célú kommunikációs terek berendezésére - a székvázak szintén soroló elem nélkül összekapcsolhatók. A székcsaládot egy kávézókba, bisztrókba, tárgyalókba tervezett négylábú szék, két különböző magasságú, rakásolható bárszék valamint egy várakozó terekbe szánt padrendszer teszi teljessé.

nooi székcsalád

A kávézó- és tárgyalószék karfás és karfa nélküli kivitelben is kapható. A kartámasz választhatóan fehér, fekete vagy mokka-antracit színű lehet.

A várakozó terekbe és tranzit zónákba tervezett padrendszer üléspalástokból és szerviz asztalkákból tetszőlegesen konfigurálható. Akár 8 palástból álló pad is kialakítható.

nooi székcsalád

A műanyag palást 8 féle színben – unikolor vagy bikolor változatban – vagy kárpitozott kivitelben rendelhető. A szék kérhető pácolt bükk vagy tölgy rétegelt lemez palásttal is. A színvariációknak köszönhetően a belsőépítészeti kialakítás során kreatív és játékos mozgásteret biztosít a tervezők számára.