építészet : környezet : innováció

Új híd a Dunán: 15+1 híd Budapesten - kiállítás

kezdés: 2018. május 29. CEST 10:00vége: 2018. szeptember 16. CEST 16:00
A május 29. óta látogatható tárlat az új Duna-híd nemzetközi tervpályázatának eredményét mutatja be infografikákon, animációs- és dokumentumfilmeken, hibrid fotókon és műtárgyakon keresztül. Az építészeti, kulturális és városszervezési, illetve történelmi aspektusokat sem nélkülöző kiállítás egyben rávilágít a budapesti hidak kultúra-, történelem- és identitásképző szerepének mindenkori jelentőségére.

A pályázat eredményét áprilisban hirdették ki, az első díjat a rotterdami Erasmus-hidat is megálmodó UNStudio és a Buro Happold Engineering alkotta konzorcium terve nyerte el. A zsűri értékelése szerint a győztes pályázat egy olyan 2-szer 3 forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas híd terveit vetette papírra, amely egyszerre egyedi és elegáns, mégis dinamizmust és erőt sugárzó.

A Dél-Budát és Csepelt összekötő új híd napi 55 ezer autóval tehermentesíti a túlzsúfolt belvárosi hidakat, az Üllői út forgalmát pedig napi hatezer gépjárművel csökkentheti és kapcsolatot teremt majd olyan sűrűn lakott városrészek között is, amelyek között még nincs összeköttetés.

A kiállítást szeptember 16-ig lehet megtekinteni a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben (1027 Budapest, Bem József utca 20.).

 

vélemény írásához jelentkezzen be »