építészet : környezet : innováció

Újratervezés / Redesign

kezdés: 2011. augusztus 18. CEST 18:00vége: 2011. augusztus 31. CEST 18:00
Katasztrófák utáni újjáépítések Magyarországon és a nagyvilágban. A Kós Károly Egyesülés Vándoriskolájának kiállítása a Mesterségek Ünnepe keretében. Hivatalos megnyitó: 2011. augusztus 18-án.

A vándorkiállítás második állomására érkezett, a Mesterségek Ünnepe programsorozat befogadta a tárlatot.

A kiállítás az utóbbi 25 év legismertebb természeti katasztrófáit, és az azokat követő újjáépítéseket dokumentálja és a nagyközönség számára közérthető módon mutatja be.

 


 

A résztvevők száma folyamatosan bővül: világhírű építészirodák, valamint Károly walesi herceg építészeti magánegyeteme is elfogadta a meghívást. Példákat láthatunk Európából, az Egyesült Államokból, Japánból és Indonéziából arra, hogy az elpusztult területek, hogyan éledtek újjá. Magyarországot a beregi, a felsőzsolcai, valamint a devecser-kolontári újjáépítések képviselik, melyek eddig méltatlanul kevés figyelmet kaptak a médiától. Ez a kiállítás lehetőség ad, hogy hazánk teljesítményét bárki összevesse a világgal és végre maga ítélhessen a látottak alapján.

A kiállítást már meg is tekinthető a Sándor palota közvetlen szomszédságában, a Szent György téren. Hivatalosan a Mesterségek Ünnepével együtt nyitják meg.

A megnyitóbeszédet Tarlós István főpolgármester 2011. augusztus 18-án 18-kor tartja.

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »