Pályázatok/Nemzetközi

10. Európai Díj a Városi Közterekért pályázat

2017.12.20. 07:48

A barcelonai kulturális központ, a Centre of Contemporary Culture of Barcelona (CCCB) szervezésében induló nemzetközi pályázaton elismerésben részesülhetnek azok az európai projektek, amelyek a városi közterek átalakítását, fejlesztését vagy megteremtését tűzik ki célul. A pályázati időszak 2018. január 15. és február 21. között lesz.

Mint az egyetlen kontinensre kiterjedő díj, amely a városi közterek megismerését támogatja, a pályázat kiemelt célja, hogy az európai városok használatának polgári és egymáshoz szorosan kapcsolódó értelmezésére ösztönözzön. Egyszerre adják át az alkotónak, és az önkormányzatnak vagy bármely támogató szerveztetnek, amely az ott élők mindennapjait gazdagítja.

A legkiemelkedőbb anyagokból összeállított válogatást itt lehet elérni.

A pályázatra minden olyan városi közteret teremtő, fejlesztő vagy újjáépítő projekt jelentkezhet, amely Európában, 2016-ban vagy 2017-ben született, de elfogadható az is, ha nem teljesen fejeződtek be a munkálatok abban az évben, amennyiben van egy olyan része, amely befejezett és alkalmas az értékelésre. 

A díj szervezői közé tartozik az Architecture Foundation (London), Architekturzentrum Wien (Bécs), a Cité de l’Architecture et du Patrimoine (Párizs), a Museum of Finnish Architecture (Helsinki), a Deutsches Architekturmuseum (Frankfurt) és a Museum of Architecture and Design (Ljubljana) is.

További (angol nyelvű) információ ezen a linken.

Pályázati időszak: 2018. január 15. és február 21. között