Pályázatok/Nemzetközi

2014. június 16-ig lehet jelentkezni a TEMA Erasmus Mundus Európai Mesterképzésre

2014.05.30. 13:00

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem, a párizsi École des Hautes Études en Sciences Sociales, a prágai Károly Egyetem, és a Cataniai Egyetem nemzetközi és interdiszciplináris mesterképzése várja a városépítész-, tájépítész- és építészhallgatók jelentkezését. 

A European Territories (Civilisation, Nation, Region, City): Identity and Development elnevezésű kétnyelvű (angol – francia) programot 14 társult tag - köztük a BME Urbanisztika Tanszéke -  és 8 Európán kívüli egyetem is támogatja. A mesterképzés a legkiválóbb Európán kívüli, európai és magyar hallgatók számára áll nyitva, akik budapesti, prágai, párizsi, és cataniai tanulmányaik sikeres elvégzésével a résztvevő egyetemek közös diplomáját kapják.

A TEMA Erasmus Mundus közös képzés egyedülálló nemzetközi környezetet biztosít, hiszen a szak hallgatói nem ritkán 10-15, döntően az Európai Unión kívüli országból kerülnek ki. A diákok élményeiről és tapasztalatairól mesél az alábbi videó.

[imagelist|service=youtube|serviceid=tyqsogqCOwA]

Idén először nyílik lehetőség a TEMA *English Only* opciójára való jelentkezésre költségtérítéses formában, melyben a hallgatók a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen, és a prágai Károly Egyetemen csak angol nyelven folytathatják tanulmányaikat. A képzés tandíja az európai diákoknak 2000 euro/év, míg az Európán kívülieknek 6000 euro/év. A program a legkiválóbb hallgatók számára Erasmus Mundus ösztöndíjat is biztosít, amelynek összege havi 500 euró az európai, és havi 1000 euró az Európán kívüli országokból érkező diákoknak. A jelentkezési határidő az öszöntdíjas helyekre minden év január vége, a költségtérítéses képzésre június közepe (2014. június 16.).

A TEMA tanulmányokat megkönnyítő egyéb ösztöndíj lehetőségekhez és a jelentkezéshez szükséges minden információ megtalálható a mesterképzés honlapján www.mastertema.eu vagy személyesen a TEMA Titkárságon:
ELTE BTK Atelier
1088 Budapest
Múzeum krt. 6-8.
Tel/fax : + 36 1 485 52 08
email: secretary@mastertema.eu