Emberek/Oktatás

2016-ban újra indul az Urbanista-Építészmérnök képzés

2015.11.03. 08:42

2016-ban újra indul az Urbanista-Építészmérnök Msc képzés, melyre 2015 november 15-ig lehet jelentkezni! A képzés a Urbanisztika Tanszék Urban Future Laboratory kutató/tervező/ kísérletező oktatóinak tárgyán alapszik. 

2015.11.15-ig lehet jelentkezni a BME Építészmérnöki Kar urbanista-építészmérnök mester képzésére (MSc). A képzés gerincét a BME Építészmérnöki Kar Urbanisztika Tanszék Urban Future Laboratory kutató/tervező/ kísérletező oktatóinak a tárgyai adják (www.uflab.org.hu). A tanszék urbanisztikával, környezettervezéssel foglalkozó tárgyai és a BME interdiszciplinaritását kihasználva gazdasági, regionális, társadalmi ismeretek egészítik ki a képzést.

A képzés célja olyan okleveles urbanista építészmérnökök képzése, akik képesek arra, hogy ellássák a településrendezés, általában az épített környezet alakításának valamennyi feladatát, elvégezzék épületek, épületegyüttesek építészeti- és szerkezettervezését, szervezzék, irányítsák és ellenőrizzék ezek építését. Képesek legyenek településfejlesztési koncepciók kidolgozására, települések, településrészek rendezésére, környezet alakítására, értékvédelmi feladatok, építésigazgatási és hatósági munkák ellátására, irányítására. A külön jogszabályokban előírt szakmai gyakorlat után különféle szakterületekre - építész tervezői, településtervezői - szóló tervezői jogosultságot kapjanak. A képzésben résztvevők képessé válnak a szakra épülő PhD és DLA képzésben való részvételre.



További információk találhatók a képzés szabályairól, elveiről, tárgyairól, tanárairól: http://www.urbanisztika.bme.hu/oktatas/urbanista-epiteszmernok-msc-kepzes/.

A felvételivel kapcsolatos hivatalos dokumentumok a http://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/szervezet.php?szer_id=223, linken találhatók.